Vergeet je niet te spelen?

door | mei 2, 2019 | Inspiratie

19:30 De oudste gaat over een half uur naar bed. In mijn hoofd ben ik al bezig met wat ik nog moet doen of even wil afmaken. De was ophangen, boodschappenlijstje maken…

“Mam?” en ze wacht even of ik luister. Dan gaat ze verder. “Wil je nog een spelletje met me spelen?” Ik aarzel, het komt me niet goed uit. Ik besluit ‘nee’ te zeggen. “Waarom niet?” Vraagt ze. En ik geef aan dat het te druk is mijn hoofd. “Dan begrijp ik het wel”, zegt ze lief. En ineens begrijp ik mezelf niet meer…

Wat werkt er beter als je steeds maar door-door-door gaat, dan even pauze nemen? Even iets leuks doen? Ontspannen? Spelen! Ik besluit toch een spelletje te doen en ik geniet van het contact en de grapjes over-en-weer. De rust die terugkeert in mijn hoofd. Na het spelen is er weer helderheid: wat ik echt nog wil of moet doen en wat ook wel later kan. Wat een geluk dat ik gevraagd werd om te spelen. Een uitnodiging om weer te ervaren wat echt belangrijk is.

Spelen is waardevol

Spelen brengt je uit je hoofd (en los van je lijstjes) en in het hier-en-nu, waardoor je beter kan voelen wat echt belangrijk voor je is.

Omdat ik zelf steeds weer ervaar dat de speelsheid van kinderyoga zoveel losmaakt en in beweging zet, introduceer ik deze feestmaand ook een workshop om je als volwassene weer een beetje ‘kind’ te voelen. Yoga aangevuld met creativiteit, plezier en ontspanning. Allemaal elementen waar we als volwassenen soms niet zo goed meer bij kunnen, en die we soms minder belangrijk maken dan alle verantwoordelijkheden ‘van het echte leven’.

Herken je dat?

Terwijl spel, improvisatie en spontaniteit gevoelens zijn die ons laten ‘leven’, richting kunnen geven, en gevoelens van verbinding en geluk doen ervaren. Wil jij ervaren wat spelen voor jou kan doen? Kom dan naar de workshop ‘innerlijk kind yoga’ op 19 mei.

Ben je niet zo van de yoga, maar wil je wel meer weten over hoe jij begripvol om kan gaan met jouw drukke hoofd en de achterliggende emoties, dan is de workshop ‘omgaan met emoties’ op 29 mei wat voor jou.

Meer weten? Kijk dan bij de workshops of stuur me een berichtje.

Whatsapp mij
WhatsApp