Waarom je steeds het gevoel hebt tekort te schieten terwijl je zo je best doet

door | sep 5, 2019 | Inspiratie

Heb jij ook wel dat je soms heel erg je best doet, maar dat het niet lukt? En hoe reageer je dan op jezelf? Ga je jezelf ‘achter de broek zitten’ en veroordelen of kan je mild zijn voor jezelf en jezelf de ruimte en zelfliefde geven die je nodig hebt om weer op te staan en positief verder te gaan? Weet jij heus wel dat je positief tegen je zelf mag zijn (affirmaties), maar kan je jezelf soms niet overtuigen, omdat er zoveel ‘negatieve’ dingen om je heen gebeuren? Ik geef je drie waardevolle tips om je weer echt goed te voelen over jezelf en jouw leven.

 

Afgelopen week trapte ik er weer in, de valkuil om steeds meer mijn best te doen en bij tegenslag harder te gaan werken. Ik begon steeds meer aan mezelf te twijfelen. Ik nam mijn twijfels serieus door ze op te schrijven en te onderzoeken: welke overtuigingen had ik van mezelf en hoe kon ik die ombuigen? Ik affirmeerde met mooie positieve zinnetjes, maar het had geen enkele zin…

 

Herken je dat positieve zinnetjes affirmeren soms geen enkele zin heeft?

 

Ik sprak een berichtje in bij mijn coach, omdat ik voelde dat ik er in bleef hangen (Dat kan ik echt iedereen aanraden :), kies voor een coach waar je ook tussentijds af en toe een vraag kan stellen). Zij herinnerde me er aan dat ik eerst mijn eigen energie weer op orde moest brengen. De zwaarte die ik voelde zorgde voor veel actie. Maar deze actie was geladen met frustratie en bewijsdrang en daar kwam niks goeds uit voort. Ik wist dat ze gelijk had en herkende ineens de signalen die ik eerder al gevoeld had, dat ik liever tegen mezelf mocht zijn….

 

Eindelijk stond ik mezelf toe om te vertragen, om gewoon te zijn en iets te gaan doen waar ik zelf blij van werd. In dit geval was dat een dagje lekker voor mezelf: een bad en een leuke film. Ik voelde de kramp uit mijn lijf verdwijnen, wat heerlijk om daar zelf invloed op te hebben. Ook mijn hoofd werd weer helder en ik realiseerde me dat dit precies een van de ingrediënten van mijn eigen WIJSHEID-methodiek is.

 

In mijn eigen WIJSHEID-methodiek noem ik dit de ‘hartopeners’: hartopeners zijn dingen die je kunt doen die je blij maken, het kunnen activiteiten zijn, maar ook een lekkere thee of een favoriet vest. Waar het om gaat is dat je jezelf iets geeft dat je een goed gevoel geeft. Je geeft jezelf daarmee de boodschap dat je belangrijk bent en het waard bent om je goed te voelen.

 

Vind jij jezelf belangrijk?

 

Zet jij jezelf op 1 of op een z’n minst op een gedeelde plek? Of komen jouw wensen pas aan de beurt als je alles van je ‘things-to-do’ lijstje af hebt? Vergeet je soms om goed voor jezelf te zorgen? Uberhaupt te bedenken wat voor jou goed zou zijn? Of gun je het jezelf pas als al het andere klaar is? En dat gebeurt eigenlijk bijna nooit meer nu je naast je baan ook nog een gezin hebt waar je verantwoordelijk voor bent en van alles voor moet doen en regelen…

 

Misschien herken je als je heel eerlijk bent tegen jezelf dat je jouw zelfwaardering (deels) baseert op wat anderen van je vinden? En probeer je soms zonder dat je het door hebt teveel om te voldoen aan de wensen en verwachtingen van anderen? Je doet het bijna vanzelf en vindt het waarschijnlijk ook fijn en belangrijk om anderen te helpen? Er is niks mis met andere helpen -dat doe ik ook graag-, maar jezelf vergeten/overslaan is dan soms een ongezonde gewoonte. Wil je hier iets aan doen?

 

Ik heb een gratis mini-cursus voor je om meer te kiezen voor jezelf, zonder schuldgevoelens.

 

In deze mini-cursus maak je met enkele filmpjes gratis kennis met drie ingrediënten van mijn eigen WIJSHEID methodiek. Ik vertelde je in deze blog al over de hartopeners, die je helpen om weer meer plezier en lichtheid te ervaren. In de videoreeks vertel ik je hier nog meer over en deel ik nog twee andere tips met je. De tips zijn kort en eenvoudig toe te passen in een druk werk- en gezinsleven.

 

Uiteraard deel ik nog veel meer over deze mooie methodiek in mijn nieuwe training ‘Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid’. Een waardevolle training die je ondersteunt om blijvende (haalbare) veranderingen te brengen richting een leven met meer balans tussen alle dingen die moeten en waar jij weer echt blij van wordt.

 

Wil je meer weten over de training? Kijk dan op mijn site of stuur me een berichtje, ik vertel je er graag meer over.

 

 

Whatsapp mij
WhatsApp