Beter begrijpen en begeleiden van emoties van je kind (en jezelf)

Online cursus: Eigen Wijs met Emoties

✓ Wil jij weten wat je voor je kind kan doen als het heel boos, bang, verdrietig of chagrijnig is?

✓ Wil jij rustig reageren op emotioneel gedrag van je kind, zonder steeds in (on)macht terecht te komen?

✓ Wil jij het zelfvertrouwen van je kind versterken door emoties op te vangen en ‘de bom niet nog verder te laten barsten’? 

✓ Een voorbeeld zijn voor je kind door zelf beter met je emoties om te gaan?

 

 

De korte cursus ‘Eigen Wijs met Emoties’, leert jou over de functie van emoties en hoe je hier op een gezonde manier mee om kan gaan, zowel bij jezelf als bij je kind. Het is bedoeld voor iedereen die effectiever wil leren omgaan met emoties in een gezin met jonge kinderen (basisschoolleeftijd). Ook is er aandacht voor hooggevoeligheid en temperamentvolle kinderen.

In de cursus krijg je tevens een stappenplan dat werkt voor groot en klein. Het geeft je houvast om emoties te te erkennen, te begrijpen en ervan te leren, zodat jij en je kind leren om niet langer emoties weg te stoppen of er in vast te blijven zitten.

 

Ben jij nieuwsgierig naar de Wijsheid van emoties en zou je daar graag meer over willen weten?

Je hoeft nu het huis niet meer uit, zelfs de bank niet meer af, als je daar geen zin in hebt. Geen oppas te regelen en niet af te wachten of ‘het wel door kan gaan’.

Je krijgt direct toegang tot een online leeromgeving. Hierin vind je een werkboek met waardevolle informatie, oefeningen voor zelfreflectie, kennisclips (filmpjes) en geleide meditaties. Hiermee leer jij over de functie van emoties, de ontwikkeling van het kinderbrein en het begeleiden van emotionele ontwikkeling.

Heb je na het volgen van de cursus toch nog vragen over jouw specifieke situatie dan plannen we een online coachsessie in, waarin ik met je meedenk. Dat zit bij de prijs inbegrepen, omdat ik zeker wil weten dat jij jouw vragen over omgaan met emoties ook echt beantwoord krijgt.

 

47 euro

Hoe werkt een online cursus? 

Nadat je je hebt aangemeld en betaald krijg je toegang tot de online Eigen Wijsheid school. Met de gegevens uit de welkomsmail kan je hierop inloggen. Je vindt daar een introductiefilmpje en een werkboek waarin precies staat uitgelegd wat je moet doen om de cursus te doorlopen. In jouw eigen tempo lees je de informatie, kijk je de filmpjes en doe je de opdrachten. Hierdoor leer jij de achtergronden van emotionele ontwikkeling en reflecteer je op wat jij soms moeilijk vindt aan emoties.

Je behoudt toegang tot de cursus, dus je kan altijd weer iets terugkijken, opnieuw beluisteren of het werkboek nog eens doorwerken als de kinderen weer een nieuwe leeftijdsfase met nieuwe uitdagingen hebben bereikt.

Wat leer je van deze cursus?

Herken jij dat het je soms niet lukt om rustig en begripvol te reageren als je kind boos, chagrijnig of verdrietig is? Of twijfel je juist of jouw liefdevolle reactie de emotie van je kind niet alleen maar erger maakt? Na deze cursus:

✓ herken je de functie van de zes basisemoties
✓ begrijp je de emotionele reacties van je kind beter
✓ weet je wat kan je verwachten van een jong kind en welke begeleiding jij als ouder kan geven

✓ heb je een stappenplan om beter om te gaan met ‘negatieve’ emoties binnen het gezin
✓ heb je inzicht in welke invloeden uit jouw eigen opvoeding nu nog (onbewust/ongewenst) meespelen in hoe jij omgaat met de emoties van jouw kind(eren)

Hoe ziet zo'n online cursus er uit, wat moet ik me er bij voorstellen?

De cursus bestaat uit een werkboek aangevuld met filmpjes/kennisclips, opdrachten, reflectievragen en geleide meditaties. Alles is te vinden op de online academy (een website). Je kan op jouw eigen moment en in je eigen tempo het werkboek doorlopen. Je leest en hoort de theorie en maakt de opdrachten om de theorie beter te begrijpen en bij jezelf te gaan herkennen. In de filmpjes zitten praktische tips en handvatten hoe jij op een gezonde manier met emoties in jouw gezin om kan gaan. 

Ik ben niet zo goed in zelfstudie, is dit dan wel iets voor mij?

Voor veel mensen geldt dat filmpjes makkelijker leert dan boeken. Daarom heb ik korte filmpjes gemaakt. Vervolgens ga je aan de slag met oefeningen, zodat het praktisch voor je wordt. Mocht je toch vragen houden, dan kan je na afloop van de cursus een belafspraak met me maken. Ik denk graag met je mee voor advies in jouw specifieke situatie.

Ik heb het best wel druk, wat is de tijdsinvestering en hoe lang mag ik er over doen?

De cursus kan je in een avond zelf doorlopen. Het is prettig om er wat meer tijd voor te nemen, bijvoorbeeld door een paar keer een half uurtje er aan te besteden. Dan kan de lesstof beter bezinken en is er meer ruimte voor een nieuw zelfinzicht. Je houdt toegang tot de cursus, dus je kan er steeds weer iets in terugzoeken als je het later niet meer precies weet. Ook kan je de meditaties en oefeningen die helpend voor je zijn blijven doen.

Gaat deze cursus over emoties van jonge kinderen of over mijn eigen emoties?

Deze cursus gaat over beide. Emoties zijn er nu eenmaal, daar is niks ingewikkelds aan. Er komt pas gedoe in interactie met een ander. Soms word je door je kind gespiegeld of reageer je heftig op emotioneel gedrag van je kind door ervaringen uit jouw jeugd. Als jij geraakt wordt door emoties van je kind, wordt het moeilijker om er voor hem of haar te zijn. Hoe fijn zou het zijn als je de lading van emoties af kan halen en emoties kan zien als informatiebron voor wat jij of je kind nodig heeft. 

Is deze cursus ook geschikt als je kind hooggevoelig en/of temperamentvol is?

De actuele inzichten over hooggevoelige en temperamentvolle kinderen zijn in de cursus verwerkt. Over het algemeen werken emoties bij deze kinderen niet anders, maar intenser doordat er minder gefilterd wordt van wat er binnenkomt. Ook is de behoefte aan harmonie (sfeer) en/of autonomie (zelf kiezen/doen) groter bij deze kinderen, waardoor emoties makkelijker hoog oplopen. Met deze cursus leer je emoties beter begrijpen en je eigen patronen herkennen, hierdoor wordt het makkelijker om anders op je kind te reageren.  

Ik begrijp de naam van de cursus niet zo goed: wat bedoel je met de Wijsheid van Emoties?

Ik ga er vanuit dat emoties je iets willen vertellen. Door emoties serieus te nemen en te onderzoeken, kan je ontdekken wat je nodig hebt of waar je naar verlangt. Een emotie is vaak een behoefte die (niet) vervuld wordt, als je hiervan uitgaat wordt het makkelijker om te leren van emoties. Ook kan je je kind dan beter begeleiden en begrenzen, zonder dat jullie steeds in het drama blijven hangen. 

Ongelofelijk, zelfs met een volwassen brein word je steeds beïnvloed door je eigen emoties. Met deze cursus heb ik op een laagdrempelige wijze de verschillende functies van emoties leren onderscheiden. Een waardevolle handreiking bij het opvoeden van mijn opgroeiende kinderen! Dank voor deze eigen wijsheid! – Marloes, moeder van 2 kids (8 en 10 jaar)

Ik heb zojuist mijn inloggegevens gekregen en het inleidende filmpje bekeken. Klinkt goed, ik krijg direct zin om er mee aan de slag te gaan! – Femke, moeder van strongwilled meisje en gevoelig jongetje

Ik vond de kennis die gedeeld werd heel waardevol. Ik ben mij bewuster dat ik het ook anders kan doen. – Marjolein, moeder van twee mooie meiden

Mijn grootste eye-opener was dat ik de emotie van mijn kind niet hoef te fixen. En ik ben heel blij met het stappenplan! – Christa, moeder van een jongen (10) en een meisje (12)

Ik ben mij bewust geworden over hoe ik zelf het liefst had gehad hoe er vroeger op mij gereageerd was. Hierdoor kan ik me nu ook anders opstellen richting mijn kind. Annelies, moeder van twee boefjes (2 en 4 jaar)

De cursus heeft mij geleerd om emotie en gedrag los te koppelen. Ik probeer nu meer afstand te nemen en niet meer mee te gaan in de emoties van de kinderen. Inge, moeder van twee leuke dames (9 en 11)

Emoties worden pas zwaar als ze er niet mogen zijn.

Whatsapp mij
WhatsApp