Zit jij niet goed in je vel?

Ben je snel prikkelbaar, weet je niet meer goed wat je wil of wat je leuk vindt of heb je moeite met kiezen?

Vind je moeilijk balans in alle mooie dingen van het leven?

zoals gezin, werk, familie, vrienden, hobby’s

Ben je hooggevoelig?

Herken je je in kenmerken van HSP en wil je leren om hier beter mee om te gaan?

Voel je je regelmatig onzeker?

Je wilt je niet meer tegenlaten houden door negatieve gedachten en weer echt van het leven genieten?

Hierboven vind je een aantal vraagstukken waar cliënten in de praktijk voor Eigen Wijsheid aan werken. Soms echt voor zichzelf en soms ook omdat ze zien dat hun gedrag of gevoel gespiegeld wordt door hun kind. Beter voor jezelf zorgen op emotioneel gebied heeft direct effect op de relaties om je heen. Een mooier cadeau kan je jezelf en je gezin niet geven.

Zo nu en dan hebben we wel eens een periode in ons leven waarin we wat zoekend zijn, niet meer precies weten wat we echt willen of hoe we dat voor elkaar moeten krijgen. Op zo’n moment begeleid ik je graag om je eigen innerlijke wijsheid weer terug te vinden. Ik bied coaching bij het vinden van een nieuwe balans na gebeurtenissen die je leven hebben veranderd en hulp bij het maken van keuzes die (beter) bij jou passen. Samen werken we aan het versterken van jouw zelfvertrouwen en jouw Eigen Wijsheid.

Veel clienten bij de Praktijk voor Eigen Wijsheid herkennen zichzelf of hun kind (deels) als HSP (high sensitive person). Hooggevoeligheid hoeft niet altijd een probleem te zijn. Aan de andere kant vinden veel mensen die zichzelf zien als HSP het vaak lastig om ‘eigen’ gevoelens goed te herkennen en/of zichzelf te begrenzen in relaties met anderen. Hooggevoeligheid is een eigenschap waarmee je gevoelig bent voor indrukken en subtiele nuances kan waarnemen. Een verklaring hiervoor is dat het zenuwstelsel zeer verfijnd ontwikkeld is. Hierdoor wordt het makkelijker om andere mensen goed aan te voelen en sferen te beïnvloeden.

In mijn beleving is echter elke emotie die je ervaart van JOU. Iets in jou wordt geraakt, mogelijk via de ander. Dit uitgangspunt helpt om je leven in eigen hand te nemen en niet in de slachtofferrol te belanden (“ik ben HSP en kan er niks aan doen dat ik leeggezogen wordt in dit soort situaties…”). Als je wordt beïnvloed door jouw omgeving, situaties of mensen om je heen, dan zegt het iets over jou en is het aan jou om dat serieus te nemen en daar iets aan te doen. Soms lijkt het moeilijk om ‘gewoon’ te zeggen of te vragen wat je nodig hebt. Je kan bang zijn om gezien te worden als aansteller of ‘te gevoelig’, zeker als je gewend bent (geweest) dat mensen zo op jouw behoeften reageren. (hoog)Gevoeligheid wordt dan beleefd als een last of een negatieve / moeilijke eigenschap.

 

Ik was de balans kwijt tussen rust en altijd maar dingen willen doen. Door de coaching weet ik beter wat ik kan doen als het druk wordt in mijn hoofd en heb ik weer zelf de regie over mijn leven. Laura biedt een luisterend oor, stelt vragen en doet voorstellen hoe het ook zou kunnen. Ik vond het prettig dat we ook praktische opdrachten deden, zodat ik niet in mijn hoofd kon blijven hangen. Er wordt binnen maar ook buiten je comfort zone gewerkt. Froukje

De manier van vragen stellen en de oefeningen die we deden zetten mij iedere keer enorm aan het denken. Het was zowel fijn om soms gespiegeld te worden, maar ook om tips te ontvangen waarmee ik weer verder kon. Ik heb een enorme berg nieuwe zelfkennis opgedaan. De doelen die ik voor aanvang in mijn hoofd had zijn ruimschoots bereikt. Renske

Laura neemt de tijd om samen met jou gevoelens te verkennen en hierop te bezinnen, hierdoor is er meer diepgang. Ik vond het fijn meer inzicht te krijgen in alles wat ik voelde en te ontdekken dat mijn reactie best ‘normaal’ was doordat er zoveel was gebeurd. Inge

Ik heb bij Laura een XL sessie gedaan hierdoor konden we wat langer de tijd nemen om mijn gevoelens te verkennen en hierop te bezinnen. Doordat we meer tijd hadden, was er meer diepgang. Ik vond het fijn meer inzicht te krijgen in alles wat ik voelde en te ontdekken dat mijn reactie best ‘normaal’ was doordat er zoveel was gebeurd. Corine

De afgelopen maanden heb ik een aantal coachsessies bij Laura gedaan. De manier van vragen stellen en de oefeningen die we deden tijdens de bijeenkomsten zetten mij iedere keer enorm aan het denken. Het was zowel fijn om soms gespiegeld te worden, maar ook om tips te ontvangen waarmee ik weer verder kon. Ik heb een enorme berg nieuwe zelfkennis opgedaan. Ik ben erg blij dat ze ‘op mijn pad gekomen is’. De doelen die ik voor aanvang in mijn hoofd had zijn ruimschoots bereikt!! Suzanne

De wijze waarop Laura coacht vond ik erg verrijkend en verhelderend. Ik ben nu veel beter in staat om me te verwonderen en geen energie te verspillen aan irritaties waar je toch niets mee kunt. Komt ook weer terug in de wijze waarop ik hulpverlening aan mijn cliënten aanbied. Fijn dat Laura er is om samen met mensen te kijken wat voor hen een fijne manier van omgaan met uitdagingen is. Maartje

Ik heb Laura’s werkwijze als prettig ervaren. Laura was onbevooroordeeld en heeft het mij allemaal zelf laten doen. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik gekomen ben waar ik nu ben. Ik heb geleerd meer mijn eigen keuzes te maken, bedankt daarvoor! Janneke

In de Praktijk voor Eigen Wijsheid laat ik mensen ervaren wat voor hen goed is. Emoties worden onderzocht op hun informatiewaarde: wat zegt het over jou? Zonder jezelf te veroordelen, maar juist met het doel om beter voor jezelf te zorgen. Wat heb je nodig? Waar word jij gelukkig van? Zonder dat dat hoeft te betekenen dat je anderen tekort doet.

Het is niet altijd duidelijk of je werkelijk (lees: aangeboren) hooggevoelig bent of dat je het herkent omdat je traumatische of indrukwekkende ervaringen (als kind) hebt gehad en daarmee een opstapeling van ‘oud zeer’. Jouw systeem is dan overprikkeld en reageert ‘overdreven’  op gewone en alledaagse prikkels. In beide gevallen kan je bij de Praktijk voor Eigen Wijsheid terecht. Ik kan je door een combinatie van gesprekken, oefeningen en huiswerk snel weer de regie over jouw leven laten ervaren.

Coaching

Als je kiest voor begeleiding bij de Praktijk voor Eigen Wijsheid zijn er meerdere mogelijkheden. Voor alle coachingsvormen geldt dat ze jou weer in contact brengen met je Eigen Wijsheid zodat er weer rust en ruimte komt om te herstellen en een nieuw evenwicht te vinden. Informeer vrijblijvend voor meer informatie of maak een afspraak voor een gratis inzichtsessie, zodat we samen kunnen bekijken wat voor jou de beste optie is (Je hebt hier geen verwijzing van je huisarts voor nodig). Voor meer informatie kan je ook even kijken bij de pagina over de tarieven.

XL sessie

Wil jij in korte tijd meer inzicht in wat jou belemmert, waar het vandaan komt, hoe het in stand gehouden wordt en wat nodig is voor verandering? Kortom een echte boost om het voortaan anders te gaan doen? Dan is een XL-sessie wat voor jou!

In een sessie van 2 uur dringen we door tot de kern van jouw vraag. Ik begeleid je om dicht(er) bij je gevoel te komen. Als jij iemand bent die geleerd heeft om moeilijke situaties met verstand en logica op te lossen, dan vind je het misschien moeilijk of spannend om je gevoel te onderzoeken en is je ‘mind’ erg handig geworden om bij je gevoel weg te gaan. Ik leer je weer aanwezig te zijn en daarmee zal je ontdekken dat je de intensiteit van je gevoelens kan dragen en dat deze verandert. Je ervaart wat jouw gevoel jou wil duidelijk maken en hoe je op jezelf kan afstemmen. Dit inzicht is het begin van de door jou gewenste verandering. Ik geef je tips en adviezen mee om je op weg te helpen deze verandering thuis verder vorm te geven. Na enkele weken hebben we contact over hoe het nu met je gaat en of er nog iets nodig is. 

Coachingstraject van 4 sessies

Wil je dat er verandering komt en ben je bereid om de komende maanden te reflecteren op je eigen gedrag, te experimenteren met nieuwe gewoontes en je zelfkennis te vergroten? Dan is een coachingstraject wat voor jou!

Een coachingstraject duurt 2 tot 3 maanden en ondersteunt een geleidelijke en blijvende gedragsverandering. Van te voren bepalen we wat jouw coachvraag is en elke sessie kijken we hoe het gaat en wat de volgende stap kan zijn. Je krijgt oefeningen, inzicht vragen en meditaties mee voor thuis om jouw proces te ondersteunen. Doordat we regelmatig even contact hebben per mail/app kan ik je direct helpen als het nodig is en kunnen we samen successen vieren. Hierdoor lukt het jou om belemmerende gedragspatronen te doorbreken en nieuwe routines, die beter bij jou passen, eigen te maken. 

VIP-programma

Ben jij altijd nieuwsgierig naar persoonlijke ontwikkeling? Wil je jezelf ontwikkelen, groeien in jouw bewustzijn en blijvend veel tips en tools krijgen om weer regie te nemen over jouw leven? Dan is een VIP-programma wat voor jou!

Het VIP programma bestaat uit het online programma ‘Meer vertrouwen op jouw Eigen Wijsheid’ en tweewekelijkse  individuele (online) coachingsessies. Het traject bestaat uit 6 lessen en duurt gemiddeld zo’n 3 maanden, maar is aan te passen aan jouw tempo.  In het online programma krijg je elke twee weken een werkboek met oefeningen, filmpjes, reflectieopdrachten en theorie. Je leert hoe je zelfvertrouwen kunt vergroten, wat je nodig hebt voor succesvolle verandering en hoe je hier jezelf in kan ondersteunen. Bij elke les hoort een coachingsessie, waarin je jouw vragen kunt stellen en we de lesstof kunnen verdiepen naar voor jouw relevante en persoonlijke ervaringen. Hierdoor lukt het jouw om de ingrediënten van de Eigen Wijsheid methodiek te doorgronden en te verinnerlijken. Je behoudt toegang tot het online programma en de updates/ aanvullingen op de toolbox. Zo kan je, als het door omstandigheden nog eens moeilijk wordt, jezelf makkelijker ondersteunen om Eigen Wijs te blijven. 

Contactformulier

INZICHT SESSIE

Kennismaken? Boek een vrijblijvende inzicht sessie!

Maak een vrijblijvende afspraak om nieuw perspectief te krijgen op jouw situatie of die van jou en je kind. Ik denk graag met je mee en vertel je wat er nodig is om oude (denk) patronen te doorbreken en jouw Eigen Wijsheid weer te ervaren.

 

Emoties werken als spiegels van de ziel

Als we leren om in de spiegel te kijken en niet bang te zijn voor wat ze zullen zien, worden we verrast door onschatbare informatie. Deze informatie kan ons helpen een leven te leiden dat (beter) bij ons past, waar we blij van worden en vervulling in vinden.
Whatsapp mij
WhatsApp