Online en offline coaching voor zelfbewuste moeders

Word je gek van alles wat moet, dat je steeds doorrent en te weinig echte aandacht hebt voor jezelf en je gezin?

Je probeert je te concentreren, maar merkt dat je gedachten afdwalen. Je kind vindt dit boekje nog steeds leuk, maar jij hebt het al zo vaak voorgelezen en je kan het wel dromen. Je voelt je schuldig dat je je kind geen echte aandacht geeft, maar je hoofd zit al bij dat ene project. Misschien moet je als de kinderen op bed liggen toch nog maar even dat ene mailtje schrijven?

Je weet dat als je dat doet, je waarschijnlijk weer de hele avond aan het werk bent. En dat terwijl je eigenlijk heel erg toe bent aan een avondje vrij, lekker in bad of een filmpje kijken met manlief. Waarom schiet dat er toch steeds bij in? Je weet dat je het zo niet volhoudt en dat je al een tijdje de signalen van vermoeidheid en stress negeert. Je hebt steeds vaker een kort lontje en emoties kunnen je echt overvallen. Ook op je werk… zo onprofessioneel, daar baal je van, maar je krijgt het niet onder controle. Je vindt het lastig om hulp te vragen of aan te nemen en je bent je bewust dat je zo (weer) in een burn-out schiet. Steeds neem je je voor om wat meer te kiezen voor jezelf, maar eigenlijk komt er altijd wel weer iets op je pad, waardoor het niet lukt om gewoon een tijdje ‘uit’ te staan en af te schakelen.

Je voelt je schuldig naar je man en naar je kinderen en het lukt je niet om voor jezelf helder te krijgen waar je echte prioriteiten liggen. Of je weet het in je hart wel, maar in de praktijk laat je je leiden door de omstandigheden en pakt het toch steeds weer anders uit. Je bent bang dat als je oud bent, je spijt krijgt van de keuzes die je nu maakt en te weinig genoten hebt van het echte leven. En heel eerlijk, eigenlijk zou je ook willen dat je wat meer van het moeder-zijn en de kinderen zou genieten.

Herken je dit…

✓  Je bent slim en weet vaak goed wat je wilt, toch word je soms overvallen door emoties waar je geen raad mee weet?

✓  Je wilt graag alles heel goed doen: moeder, vrouw, collega, vriendin en je hebt regelmatig het gevoel dat je ergens tekort schiet?

✓  Je hebt steeds discussies in je hoofd en weet niet hoe je deze ‘uit’ kunt zetten?

✓  Je bent steeds van plan beter voor jezelf te zorgen, maar je valt iedere keer terug in je oude gedrag?

 Je bent het zat dat je zo vaak laat tegen houden door negatieve gedachten en wilt weer echt van het leven genieten?

✓ Je hebt regelmatig last van hoofdpijn, buikpijn en spierspanning en komt onvoldoende toe aan ontspanning?

✓ Je werk gaat steeds voor op je gezinsleven en het lukt je maar niet om dit te veranderen?

 

Hoe zou het voor je zijn als jij weer volledig in regie bent? Als jij makkelijker ‘nee’ kan zeggen, omdat je weet wat voor jou het allerbelangrijkste is en je niet meer twijfelt of je jouw ruimte wel mag in nemen? Als je kiest om op tijd op te laden en te ontspannen, zodat je weer kunt genieten en spelen met je kids èn meer energie hebt voor jouw ambities, zowel op je werk als in je privé leven?

✓Wil je je minder boos en eenzaam voelen en meer genieten van alledaagse dingen?

✓ Wil je meer energie hebben en meer ontspannen, lachen en spelen met je gezin?

✓ Wil je jouw ambities en behoeften helder hebben, zodat je hier makkelijker voor kunt kiezen en je eigen grenzen beter bewaakt?

✓ Wil je meer rust in je hoofd en minder piekeren en twijfelen?

✓ Wil je een betere work-life balance die past bij wat voor jou echt belangrijk is? 

✓ Wil je jezelf serieus nemen en in actie komen voor dat wat jij anders wilt of mist in je leven?

Gun jezelf een Eigen Wijsheid coach! 

Je kunt zes maanden gebruik maken van jouw persoonlijke Eigen Wijsheid coach als je kiest voor het VIP-programma. Je krijgt dan toegang tot de online training “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid” en zes individuele (online of offline) coachsessies. Deze kan je zelf inplannen, zodat jij het tempo bepaalt en het altijd past in jouw (drukke) agenda.

De training leert je niet alleen waarom je het nu zo lastig vindt om echt voor jezelf te kiezen, maar ook hoe je dat kan doen, zodat je niet meer de wensen en meningen van anderen steeds voor laat gaan op jezelf. In deze training draait alles om jou, wat jij voelt en denkt en wat jij kan doen om weer relaxter te worden. Het is niet niks om gedrag dat je al heel lang hebt (misschien vanaf het moment dat je moeder werd, maar misschien al wel veel langer?) te veranderen. Hiervoor is inzicht, oefening en begeleiding nodig. Dit zit allemaal in het online programma: een mooie mix van reflectie, praktische oefeningen en ontspanning (mindfulness/meditatie). 

In de coachsessies kan je jouw vragen stellen en verdiepen we de lesstof naar voor jouw relevante en persoonlijke ervaringen. Ik denk met je mee om haalbaar te maken wat je echt wil en geef je handige tips en adviezen. Omdat je kiest voor het VIP-programma, kan je ook tussendoor altijd even contact zoeken voor extra support per what’s app of mail. Dit zorgt voor directe feedback als jij het nodig hebt en het is superfijn om dan niet te hoeven wachten tot je weer een volgend coachmoment hebt gepland. 

Eerdere deelnemers ervaren meer positiviteit, energie, verbinding, keuzevrijheid en vertrouwen!

De gemiddelde waardering van deelnemers voor deze training is een ruime 8. Ze zijn erg enthousiast en ik ben enorm trots op de verhalen die ze vertellen en de resultaten die zij bereiken. Hier vind je enkele uitspraken van eerdere deelnemers:

Positiviteit

“Ik ben positiever in het leven gaan staan en zelfs de mensen om mij heen merken dit op”

“De negatieve emoties zijn minder heftig geworden en de positieve emoties intenser”

Energie

“Ik heb meer energie gekregen”

“Meer lachen en humor”

“Ik ben meer ontspannen, en kies vaker voor me-time om op te laden”

“Ik geniet weer van het dagelijks leven”

 

Verbinding

“Ik geniet weer bewust van de kinderen”

“Ik kijk nu liefdevoller naar mijn gezin”

“Mijn gevoelens van eenzaamheid en boosheid zijn minder geworden”

Keuzevrijheid

“Ik ben me bewust dat ‘nee’ zeggen ‘ok’ is en ben minder bang voor de gevolgen”

“Ik kies vaker voor een eenvoudigere weg, omdat mijn eigen wensen en behoeften duidelijk(er) zijn geworden”

Vertrouwen

“Ik heb meer vertrouwen in mezelf en meer rust in mijn hoofd”

“Het piekeren en twijfelen is afgenomen”

“Ik onderneem nu acties om te veranderen wat ik anders wil of mis” 

Hoe ziet het VIP-programma er uit? 

Het programma bestaat uit zes modules verdeeld over vier tot zes maanden en individuele coaching. Je krijgt zes modules: een werkboek met theorie en oefeningen, aangevuld met video’s en audio’s. Na elke module heb je een coachsessie, jij bepaalt het tempo en de inhoudelijk accenten. We staan volledig stil bij jou proces en zowel tijdens de coachsessie als tussentijds via de app coach ik jou om (hardnekkige) patronen te veranderen naar hoe jij het wel wilt. Je behoudt toegang tot de online omgeving in de Eigen Wijsheid school en de updates/aanvullingen op de toolbox (zolang als deze blijft bestaan). Zo kan je, als het door omstandigheden nog eens moeilijk wordt, jezelf makkelijker ondersteunen om Eigen Wijs te blijven.

Module 1: Vanuit je hoofd, naar je hart

De eerste module ga je ontdekken hoe je op een makkelijker manier de signalen van je lichaam opmerkt i.p.v. te negeren.  Je voelt beter wat voor jou goed is en gaat tijd maken voor dingen die je nodig hebt of blij maken. Je voelt je steeds vaker ontspannen en ondersteunt jezelf met positieve gedachten i.p.v. twijfels. 

Module 2: Wees je eigen fan

Je leert jezelf aanmoedigen en gaat steeds meer kiezen voor wat jij in je hart echt wilt, zonder je door anderen van de wijs te laten brengen. Je ervaart hoe je de stemmetjes in je hoofd kan beïnvloeden en op welke terreinen in jouw leven je meer mag kiezen voor jezelf en jouw talenten. 

Module 3: Emoties de baas

Je gaat ontdekken hoe je emoties er gewoon kunt laten zijn. Hoe ze van waarde voor je kunnen zijn i.p.v. dat ze je in de weg blijven zitten. Je emoties leren je om je behoeften en verlangens beter te (h)erkennen. Ook leer je om je minder te laten beïnvloeden door de emoties van anderen en hoe je ‘oud zeer’ kan loslaten. 

Module 4: Volg je verlangen

De eerste drie modules zorgen voor een basis in jezelf, de laatste drie modules helpen je om te veranderen wat jij anders wilt. In module 4 ga je de richtig bepalen van wat jij voor jezelf echt anders wilt. Je kiest jouw eerst volgende logische stap en leert voorwaarden creëren zodat het je makkelijker gaat lukken.

Module 5: Koers houden en bijsturen

Deze module vergroot je veerkracht: je gaat jezelf nog beter (laten) ondersteunen en je merkt op dat je je verlangens niet meer aan de kant laat zetten. Je gaat staan voor je eigen wensen, probeert uit en ervaart wat voor jou werkt. Soms zijn er beren op de weg: toch houd jij koers door je vertrouwen en je verlangen te blijven voeden. 

Module 6: Genieten van succes

Je gaat genieten van je reis en krijgt energie van de stappen die je zet. Door trots te zijn op wat je doet en bereikt, groeit je zelfvertrouwen. Bovendien geeft het je de energie om weer een stapje te zetten. Succes ervaar je door (samen) terug te kijken. Deze module vieren we hoe Eigen Wijs je bent geworden. 

Ik ben Laura Beekhuizen

Ik herken mijzelf als hoog sensitief persoon (HSP) en ik kan hier nu erg van genieten. Dat is wel anders geweest: ik had last van te veel verantwoordelijkheidsgevoel en was teveel gefocust op de behoeften van anderen i.p.v. die van mijzelf. Na mijn studie psychologie heb ik mij verder ontwikkeld in vrouwelijk leiderschap, (hoog)sensitiviteit en spiritualiteit. Ik ontdekte dat ik door ervaringen in mijn jeugd vooral had geleerd om op mijn ‘hoofd’ te vertrouwen en mijn sensitiviteit, intuïtie en speelsheid op de achtergrond waren geraakt. Met behulp van coaching, therapie en diverse opleidingen voel ik me nu weer in balans, Eigen Wijs en (meestal) met veel energie en vertrouwen. Jij kan dat ook! Ik leer het je graag in de Eigen Wijsheid school.  

Vraag eerst gratis een gesprek aan

Wil jij weten of dit programma echt wat voor je is? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan. Samen kijken we wat je nodig hebt en wat je mag verwachten in de training. Dit gesprek is voorwaardelijk voor deelname en geeft zowel jou als mij de gelegenheid om te beoordelen of er een match is. 

Wat anderen zeggen over ‘Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid’…

“Eerder zocht ik balans tussen mijn werk en mijn gezin, nu heb ik de tools om de balans in mijzelf te vinden.”

Ik ben minder afhankelijk van de omstandigheden of wat er ‘tegenzit’, ik dacht altijd dat ik daar niks aan kon doen. Door het programma weet ik waar ik wel invloed op heb en dat maakt dat ik sneller weer de regie kan pakken als er iets gebeurt waarvan ik overprikkeld raak. Ik moet nog steeds schakelen, maar ik merk dat het makkelijker en sneller gaat en dat ik veranderingen daardoor beter kan hebben.

Trijntje, mama van een jongetje van 8 en een meisje van 2

De training zorgde voor bewustwording van hoe het eigenlijk met me gaat en hoe het beter kan. Ik voel nu meer ontspanning en heb geleerd om meer voor de eenvoudige weg te kiezen en dat als er extra ballen omhoog moeten worden gehouden, dat er ergens anders weer ballen af moeten voor de balans. Ik raad de training zeker aan: het helpt je worden van een mooiere ‘jij’! – Lianne, deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

De training helpt je om dichterbij jezelf te komen en je doelen te realiseren. Ik hoef van mezelf nu veel minder ballen tegelijk in de lucht te houden. Gun mezelf meer ontspanmomentjes en meer me-time. Ik ben een blijer mens geworden. 🙂 Rikst, deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Na de eerste les voel ik een innerlijke rust en dat doet wonderen. De nachtrust na geleide meditatie is heel fijn en ook het effect van de affirmaties heb ik leren ervaren. Ik heb leren voelen wat mentale ontspanning met je lichaam en geest doet en dat je positieve gevoelens kunt vergroten! Barbara – deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Leuke en aansprekende grafische vormgeving, goede digitale tooling. Marijke, deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Laura slaagt erin om een ‘natuurlijke flow’ toegankelijk te maken met praktische en goed doordachte oefeningen. De afwisseling in de manier waarop de oefeningen worden aangeboden is ook mooi. De ene keer lezen, de andere keer luisteren of kijken naar een filmpje.

Hoewel iedereen voldoende ruimte heeft om zijn/haar eigen manier te ontdekken om meer vanuit je hart te leven, zorgt de manier waarop de training is opgebouwd toch voor focus. Zodat het niet zo vrijblijvend wordt en dat het te makkelijk is om de aandacht weer te laten afdwalen. Dat de training er mooi uitziet en dat alles goed werkt, is ook erg prettig. Dankjewel voor dit mooie online programma! Sanne

Deze training was waardevol, inspirerend, maar soms ook confronterend. Het laat je nadenken over de dingen die je wilt veranderen en je komt erdoor in actie. Je realiseert je dat dingen anders kunnen en dat je deze verandering zelf in de hand hebt.

Laura is enthousiast, geduldig en legt de dingen goed uit. De incheck oefeningen (bijv. korte meditaties) waren fijn en het was erg leuk om de laatste bijeenkomst met elkaar te vieren, en stil te staan bij, wat we allemaal in de tussentijd bereikt hadden. Mocht er een vervolg komen, dan ben ik er graag weer bij. Karolien, deelnemer “vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Ik volg nu de training “vertrouw op je eigen wijsheid”. Deze training biedt goede mogelijkheden/handvatten om je doelen weer helder te krijgen en te vertrouwen in je eigen kracht – Aanrader! Krista

Ik heb boven verwachting veel aan deze training gehad. Ik was in het begin over sommige dingen wel sceptisch. Ik had het inchecken en de bewustwording echt nodig. Bedankt dat je deze eigenwijzerd een beetje eigen wijzer hebt gemaakt. Het is een goede beslissing geweest om mee te doen.Tineke, deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Ik was de balans kwijt tussen rust en altijd maar dingen willen doen. Door de coaching weet ik beter wat ik kan doen als het druk wordt in mijn hoofd en heb ik weer zelf de regie over mijn leven. Laura biedt een luisterend oor, stelt vragen en doet voorstellen hoe het ook zou kunnen. Ik vond het prettig dat we ook praktische opdrachten deden, zodat ik niet in mijn hoofd kon blijven hangen. Er wordt binnen, maar ook buiten je comfort zone gewerkt. Froukje

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Veel gestelde vragen

Is een online programma wel iets voor mij?

Het voordeel van online training is dat je het op je eigen tijd en in je eigen omgeving kan doen. Zelfstandig een programma doorlopen vraagt echter wel veel zelfdiscipline. Daarom zit er bij elke module een coachcall, zodat we weer even contact hebben en je kunt vragen wat je nodig hebt om verder te gaan. Ook heb je in het VIP-programma de gelegenheid om tussentijds je vragen te stellen per mail of app, zodat je ook als het even niet meer lukt, makkelijk weer kunt bijsturen. Wil je liever extra support van een groep gelijkgestemde moeders, zodat je daarbij herkenning en steun vindt? Kies dan voor het groepstraject.

Hoe ziet zo'n les er uit, wat moet ik me er bij voorstellen?

Elke module starten we met inchecken bij jezelf. Inchecken is een van de ingrediënten van mijn eigen W.I.J.S.H.E.I.D methode en je gaat op verschillende manieren hiermee kennismaken, zodat je kan ontdekken wat voor jou goed werkt. Voorbeelden zijn een geleide meditatie, een momentje stilte of een creatieve opdracht. Elk module staat een thema centraal waarover ik actuele inzichten deel vanuit de spirituele en positieve psychologie. Daarnaast ga je zelfstandig aan de slag met verdiepingsvragen, reflectie en diverse actieve en speelse oefeningen uit het werkboek. Als je er niet uitkomt kan je je vragen stellen in de online coachcalls. Wil je weten hoe een module eruit ziet? Vraag dan nu gratis de eerste module aan.

Ik heb het best wel druk, wat is de tijdsinvestering voor deze training?

Per module krijg je een nieuw werkboek met opdrachten, reflectie oefeningen of audio’s. Dit kost je ongeveer een halve dag en kan je vaak ook gewoon uitproberen tijdens de dingen die je al doet. Veel moeders vinden het fijn om de module nog eens te herhalen voordat ze de coachcall doen. Bij elke module krijg je een coachcall van een uur, waarin ik jouw vragen beantwoord en we dieper ingaan op de situaties die jij nog moeilijk vindt en waar jij jezelf tegenhoudt. Het tempo bepaal je zelf, dat is het voordeel van het VIP-traject. De totale duur van de coaching is maximaal zes maanden, hierin kan je de training zeker afronden. Na afloop behoudt je toegang tot de modules in de online “Eigen Wijsheid School” en kan je dus altijd op eigen kracht nog eens de training doorlopen of dingen nazoeken.

Ik word onrustig van meditaties, is dit dan wel iets voor mij?
Mediteren kun je oefenen, het is zeker geen probleem als je daar nog niet veel ervaring mee hebt. Wel is het handig als je er nieuwsgierig naar bent. De meditaties zijn kort (5-10 minuten) en je kan verschillende manieren uitproberen: stilte, visualisaties, lach- en loopmeditaties of bijvoorbeeld iets creatiefs. Meditatie wordt ook wel mindfulness genoemd en zijn technieken om je hoofd tot stilte te brengen. Je kan de training gebruiken om te ontdekken wat voor jou werkt.
Wat is Eigen Wijsheid eigenlijk en wat heb ik er aan?

Eigen Wijsheid is voor mij dat je opmerkt en erkent wat jij van binnen al weet of aanvoelt. Dat je de signalen van je lijf en je emoties serieus neemt en gaat ‘onderzoeken’ en je niet alleen laat leiden door verstandige adviezen van anderen of wat je hoofd bedenkt of goed vindt. Dit zorgt ervoor dat je Eigen Wijze keuzes kunt gaan maken op basis van verstand in combinatie met je vrouwelijke intuïtie of onderbuikgevoelens. Die hebben we namelijk niet voor niets. Door hier beter naar te luisteren zal je meer balans ervaren. Ook kun je hierdoor keuzes maken die beter bij jou passen en waar je gelukkiger van wordt.

Wat zijn de kosten voor dit VIP programma en wat krijg ik er dan voor?

De investering voor dit programma is 597 euro. Hiervoor krijg je toegang tot de Eigen Wijsheid school, zes modules en zes individuele coachsessies. Een module bestaat uit een werkboek met theorie en oefeningen (toolbox) en filmpjes/audio’s. Tijdens dit programma ben ik zes maanden lang jouw Eigen Wijsheid coach en beantwoord ik jouw vragen in de coachsessies of tussentijds per mail of app. Je wordt dus intensief begeleid, voor nog geen 100 euro per maand (betalen in termijnen is mogelijk). In plaats van een VIP-traject op jouw tempo en met jouw accenten kan je ook kiezen voor een goedkopere groepstraining waarbij je groepscoaching krijgt.

Ik heb/wil geen Facebook/instagram, kan ik dan wel meedoen?

De lessen komen beschikbaar in de online omgeving van de Eigen Wijsheid school, je krijgt hier inloggegevens voor. De online coaching gaat via zoom en de ‘tussentijdse extra support’ gaat bij het VIP-traject via de app of mail een-op-een met mij. Je hebt dus geen social media account nodig.

Alles gelezen? Dan ben je vast getriggerd… Ben je nieuwsgierig, maar weet je toch nog niet goed genoeg wat je kan verwachten of wil je mij eerst beter leren kennen? Vraag dan vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan.

Het lef vinden om te breken met het ideaal en te leren luisteren naar je eigen waarheid

– Simone de Beauvoir –

Whatsapp mij
WhatsApp