fbpx

Online en offline coaching voor zelfbewuste moeders

✓  Voel je je regelmatig onzeker?

✓  Ben je snel prikkelbaar?

✓  Weet je niet meer goed wat je echt wilt?

✓  Heb je moeite met kiezen?

 

Zo nu en dan hebben we wel eens een periode in ons leven waarin we wat zoekend zijn, niet meer precies weten wat we echt willen of hoe we dat voor elkaar moeten krijgen. Op zo’n moment begeleid ik je graag om je eigen innerlijke wijsheid weer terug te vinden. Ik coach jou bij het vinden van een nieuwe balans na gebeurtenissen die je leven hebben veranderd en help je bij het maken van keuzes die (beter) bij jou passen. Samen werken we aan het versterken van jouw zelfvertrouwen en jouw Eigen Wijsheid. 

Als jij iemand bent die geleerd heeft om moeilijke situaties met verstand en logica op te lossen, dan vind je het misschien moeilijk of spannend om je gevoel te onderzoeken en is je ‘mind’ erg handig geworden om bij je gevoel weg te gaan. Ik leer je weer aanwezig te zijn en daarmee zal je ontdekken dat je de intensiteit van je gevoelens kan dragen en dat deze verandert. Je ervaart wat jouw gevoel jou wil duidelijk maken en hoe je op jezelf kan afstemmen. Emoties worden onderzocht op hun informatiewaarde: wat zegt het over jou? Zonder jezelf te veroordelen, maar juist met het doel om beter voor jezelf te zorgen. Wat heb je nodig? Waar word jij gelukkig van? Zonder dat dat hoeft te betekenen dat je anderen tekort doet.

✓ Wil je je niet meer tegen laten houden door negatieve gedachten en weer echt van het leven genieten?

✓ Herken je je in kernmerken van HSP en wil je leren hier beter mee om te gaan?

✓ Ben je op zoek naar een balans in alle mooie dingen van het leven, zoals gezin, werk, familie, vrienden, hobby’s etc…

Gun jezelf een Eigen Wijsheid coach

Een Eigen Wijsheid coach leert jou stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Je krijgt oefeningen om beter te gaan voelen wat voor jou belangrijk is en hierop te gaan vertrouwen. Ik denk met je mee om haalbaar te maken wat je echt wil en geef je praktische tips en adviezen. Een coachingstraject bij de Praktijk voor Eigen Wijsheid is een combinatie van reflectie, mindfulness (meditatie)/bewustzijnsoefeningen en praktische handvatten. 

Als je kiest voor begeleiding bij de Praktijk voor Eigen Wijsheid zijn er meerdere mogelijkheden. Je kan kiezen voor coachingstraject aangevuld met het online programma “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid” of voor een ‘los’ coachtraject. Het online programma voorziet in zes lessen waarin je je eigen vertrouwen en veerkracht opbouwt en leert om succesvol dingen te veranderen die jij anders wil in je leven. Het programma is zowel individueel als in een groep te volgen. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de Eigen Wijsheid school.

De individuele begeleiding zonder programma bestaat uit een pakket van 4 sessies. De sessies zijn op jouw eigen moment in te plannen, zowel online als in mijn praktijkruimte in Sneek. Daarnaast kan je tussen de sessies door altijd je vragen stellen per app of mail, zodat je steun ervaart als het moeilijk is, als je iets nieuws probeert of als je jouw (eerste) successen wil delen. Mocht het nodig zijn dan kunnen er losse sessies worden bijgeboekt, vaak kun je echter na 4 sessies zelf weer goed verder.

De coaching brengt jou weer in contact met je Eigen Wijsheid, zodat er weer rust en overzicht komt en je weer keuzes kunt maken die voor jou goed voelen. Beter voor jezelf zorgen op emotioneel gebied heeft direct effect op de relaties om je heen. Een mooier cadeau kan je jezelf en je gezin niet geven.

Ik was de balans kwijt tussen rust en altijd maar dingen willen doen. Door de coaching weet ik beter wat ik kan doen als het druk wordt in mijn hoofd en heb ik weer zelf de regie over mijn leven. Laura biedt een luisterend oor, stelt vragen en doet voorstellen hoe het ook zou kunnen. Ik vond het prettig dat we ook praktische opdrachten deden, zodat ik niet in mijn hoofd kon blijven hangen. Er wordt binnen, maar ook buiten je comfort zone gewerkt. Froukje

Laura neemt de tijd om samen met jou gevoelens te verkennen en hierop te bezinnen, hierdoor is er meer diepgang. Ik vond het fijn meer inzicht te krijgen in alles wat ik voelde en te ontdekken dat mijn reactie best ‘normaal’ was doordat er zoveel was gebeurd. Inge

De afgelopen maanden heb ik een aantal coachsessies bij Laura gedaan. De manier van vragen stellen en de oefeningen die we deden tijdens de bijeenkomsten zetten mij iedere keer enorm aan het denken. Het was zowel fijn om soms gespiegeld te worden, maar ook om tips te ontvangen waarmee ik weer verder kon. Ik heb een enorme berg nieuwe zelfkennis opgedaan. Ik ben erg blij dat ze ‘op mijn pad gekomen is’. De doelen die ik voor aanvang in mijn hoofd had zijn ruimschoots bereikt!! Suzanne

De wijze waarop Laura coacht vond ik erg verrijkend en verhelderend. Ik ben nu veel beter in staat om me te verwonderen en geen energie te verspillen aan irritaties waar je toch niets mee kunt. Komt ook weer terug in de wijze waarop ik hulpverlening aan mijn cliënten aanbied. Fijn dat Laura er is om samen met mensen te kijken wat voor hen een fijne manier van omgaan met uitdagingen is. Maartje

Ik heb Laura’s werkwijze als prettig ervaren. Laura was onbevooroordeeld en heeft het mij allemaal zelf laten doen. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik gekomen ben waar ik nu ben. Ik heb geleerd meer mijn eigen keuzes te maken, bedankt daarvoor! Janneke

Inzichtsessie (gratis)

Wil jij in korte tijd inzicht in wat jou belemmert en wat nodig is voor verandering? Iemand die met je meedenkt, je aan het denken zet en je praktische tips geeft waar je direct wat mee kan? 

In een (telefonische/zoom) sessie maak jij kennis met de Praktijk voor Eigen Wijsheid. Je kan jouw vragen stellen en kijken of het klikt. Ik denk graag met je mee om tot de kern te komen van je vraag en help je om er anders naar te kijken of er anders mee om te leren gaan. Dit inzicht is het begin van de door jou gewenste verandering. Ik geef je tips en adviezen mee om je op weg te helpen deze verandering verder vorm te geven. Als je belangstelling hebt om hier verder in begeleid te worden dan vertel ik je wat de mogelijkheden zijn. 

Gratis en vrijblijvend

Coachingstraject van 4 sessies

Wil je dat er verandering komt en ben je bereid om de komende maanden te reflecteren op je eigen gedrag, te experimenteren met nieuwe gewoontes en je zelfkennis te vergroten? Dan is een coachingstraject wat voor jou!

Een coachingstraject duurt 2 tot 3 maanden en ondersteunt een geleidelijke en blijvende gedragsverandering. Van te voren bepalen we wat jouw coachvraag is en elke sessie kijken we hoe het gaat en wat de volgende stap kan zijn. Je krijgt oefeningen, inzicht vragen en meditaties mee voor thuis om jouw proces te ondersteunen. Doordat we regelmatig even contact hebben per mail/app kan ik je direct helpen als het nodig is en kunnen we samen successen vieren. Hierdoor lukt het jou om belemmerende gedragspatronen te doorbreken en nieuwe routines, die beter bij jou passen, eigen te maken.

Investering: 397 euro

VIP-programma

Ben jij altijd nieuwsgierig naar persoonlijke ontwikkeling? Wil je jezelf ontwikkelen, groeien in jouw bewustzijn en blijvend veel tips en tools krijgen om weer regie te nemen over jouw leven? Dan is een VIP-programma wat voor jou!

Het VIP programma bestaat uit het online programma ‘Meer vertrouwen op jouw Eigen Wijsheid’ en 6 individuele (online) coachingsessies. Jij bepaalt zelf het tempo. Je leert hoe je zelfvertrouwen kunt vergroten, wat je nodig hebt voor succesvolle verandering en hoe je hier jezelf in kan ondersteunen. In de coachingsessies kan je jouw vragen stellen en verdiepen we de lesstof naar voor jouw relevante en persoonlijke ervaringen. Wil je meer weten over dit programma, of dit programma volgen als groepstraining? Lees dan verder bij de Eigen Wijsheid school.

Investering: 597 euro

Informeer vrijblijvend voor meer informatie of maak een afspraak voor een gratis inzichtsessie, zodat we samen kunnen bekijken wat voor jou de beste optie is (Je hebt hier geen verwijzing van je huisarts voor nodig). Voor meer informatie kan je ook even kijken bij de pagina over de tarieven.

 

Hooggevoeligheid (HSP)

Veel clienten bij de Praktijk voor Eigen Wijsheid herkennen zichzelf of hun kind (deels) als HSP (high sensitive person). Hooggevoeligheid hoeft niet altijd een probleem te zijn. Aan de andere kant vinden veel mensen die zichzelf zien als HSP het vaak lastig om ‘eigen’ gevoelens goed te herkennen en/of zichzelf te begrenzen in relaties met anderen. Hooggevoeligheid is een eigenschap waarmee je gevoelig bent voor indrukken en subtiele nuances kan waarnemen. Een verklaring hiervoor is dat het zenuwstelsel zeer verfijnd ontwikkeld is. Hierdoor wordt het makkelijker om andere mensen goed aan te voelen en sferen te beïnvloeden.

In mijn beleving is echter elke emotie die je ervaart van JOU. Iets in jou wordt geraakt, mogelijk via de ander. Dit uitgangspunt helpt om je leven in eigen hand te nemen en niet in de slachtofferrol te belanden (“ik ben HSP en kan er niks aan doen dat ik leeggezogen wordt in dit soort situaties…”). Als je wordt beïnvloed door jouw omgeving, situaties of mensen om je heen, dan zegt het iets over jou en is het aan jou om dat serieus te nemen en daar iets aan te doen. Soms lijkt het moeilijk om ‘gewoon’ te zeggen of te vragen wat je nodig hebt. Je kan bang zijn om gezien te worden als aansteller of ‘te gevoelig’, zeker als je gewend bent (geweest) dat mensen zo op jouw behoeften reageren. (hoog)Gevoeligheid wordt dan beleefd als een last of een negatieve / moeilijke eigenschap. 

Het is niet altijd duidelijk of je werkelijk (lees: aangeboren) hooggevoelig bent of dat je het herkent omdat je traumatische of indrukwekkende ervaringen (als kind) hebt gehad en daarmee een opstapeling van ‘oud zeer’. Jouw systeem is dan overprikkeld en reageert ‘overdreven’  op gewone en alledaagse prikkels. In beide gevallen kan je bij de Praktijk voor Eigen Wijsheid terecht. Ik kan je door een combinatie van gesprekken, oefeningen en huiswerk snel weer de regie over jouw leven laten ervaren.

 

Contactformulier

INZICHT SESSIE

Kennismaken? Boek een vrijblijvende inzicht sessie!

Maak een vrijblijvende afspraak om nieuw perspectief te krijgen op jouw situatie of die van jou en je kind. Ik denk graag met je mee en vertel je wat er nodig is om oude (denk) patronen te doorbreken en jouw Eigen Wijsheid weer te ervaren.

 

Emoties werken als spiegels van de ziel

Als we leren om in de spiegel te kijken en niet bang te zijn voor wat ze zullen zien, worden we verrast door onschatbare informatie. Deze informatie kan ons helpen een leven te leiden dat (beter) bij ons past, waar we blij van worden en vervulling in vinden.
Whatsapp mij
WhatsApp