Ik ben Laura Beekhuizen-Leijstra (1980) en sinds 2011 eigenaar van de Praktijk voor Eigen Wijsheid. Bezig zijn met ‘bewustzijn, reflectie en persoonlijke ontwikkeling’ geeft mij energie, zowel als blijvend proces bij mijzelf, als proces om te mogen begeleiden bij anderen.

Als achtergrond had ik een universitaire opleiding Psychologie (1998-2003) en de Practitioner NLP (2008) afgerond. Daarnaast heb ik in mijn loopbaan als trainer/adviseur en coach in het HBO en basisonderwijs verschillende cursussen en workshops gevolgd op het terrein van coaching en begeleiding van veranderprocessen.

Na de komst van mijn dochter (2009) voelde ik me onrustig en onzeker: ik wist heel zeker dat ik mijn leven meer invulling wilde geven. Het voelde alsof ik dat aan mezelf en aan mijn dochter verplicht was. Het werd een zoektocht naar een nieuwe balans met wat voor mijzelf echt belangrijk is in het leven: mijn nieuwe rol als moeder, maar ook als professional/collega, echtgenoot, vriendin, etc.

Ik ben in 2011 gestart met een zevenjarige deeltijd beroepsopleiding tot integratief therapeut (o.a. energetisch werk / healing) bij de Internationale School voor Spirituele Psychologie (afgerond in 2017). Ik (her)ontdekte dat ik graag  in de (preventieve) hulpverlening werk en mensen wil ondersteunen op momenten dat ze wat extra steun of een zetje in de rug kunnen gebruiken. Het werd een logische stap om voor mezelf te beginnen en de Praktijk voor Eigen Wijsheid op te zetten. Om aan verplichtingen te kunnen voldoen heb ik in het najaar van 2011 een cursus Medische Basiskennis op HBO-niveau afgerond.

Mensen weer in contact brengen met hun Eigen Wijsheid geeft mij veel voldoening. Om mijn eigen kennis en vaardigheid hierin te verdiepen stuur ik mezelf zo nu en dan op cursus. In 2013 heb ik mezelf een cursus ‘systemisch coachen en counselen‘ cadeau gedaan. Een hele bijzondere en krachtige manier om te werken met terugkerende problematiek.

In 2014 een docenttraining Kinderyogadans gedaan. Ik ontdekte dat het speelse en creatieve van kinderyoga en -mindfulness echt bij mij past en deze manier van werken zie je dan ook terug in mijn aanbod, zowel voor kleine als grote mensen. Als aanvulling hierop heb ik in 2017 heb ik de cursussen lichaamsgericht coachen, kindercoach technieken en ouders coachen gedaan en in 2019 een studiedag over Intense Emoties.

Naast deze inhoudelijke trainingen investeer ik in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling door middel van coaching en trainingen zoals persoonlijk, intuïtieve ontwikkeling en vrouwelijk leiderschap (2016) en mindfulness (2017). Want alleen door zelf te blijven groeien, kan ik ook bijdragen aan de groei van anderen.

Whatsapp mij
WhatsApp