Have a break…

Verbreek jij het record vele ballen hoog houden?
Werk jij hard aan jezelf om de beste versie van jezelf te zijn,
zowel thuis als op het werk?

Wie vraagt van jou het uiterste?
Misschien voel je je verplicht of verantwoordelijk?
En is dat werkelijk zo? En ligt dan alles bij jou?

Het mag waarschijnlijk wel een tandje minder…

Herken je dit?

Je doet je best, altijd
Dat verwacht je ook van anderen
Je kinderen, je partner, je collega’s, je studenten/cliënten…


En laten we voorop stellen:

er is niks mis met je best doen.

Maar wat als je altijd het uiterste vraagt van jezelf?
Over je eigen grenzen gaat?
Moe en prikkelbaar wordt?

Jezelf (en anderen) veroordeelt als je niet optimaal presteert?

Ontdek in deze live ont-moetings-dag hoe je kiest voor vertrouwen en ontspanning, zonder het gevoel te hebben dat je tekort schiet.

Deze live-dag vertelt je niet dat je ‘te veel wilt’ of dat je ‘gewoon met minder tevreden’ moet zijn. Er is niks mis met ambitie of hard werken. Het is ok als jij ervoor kiest om jezelf uit te dagen in je werk of dat je niet kunt kiezen tussen moederschap, je werk en die fantastische bobby van je. Sterker nog, je wil niet kiezen. Je wil zoveel mogelijk facetten van het leven echt beleven. 

Waar het om gaat is dat je de keuzes die je (hebt ge)maakt, nog steeds voelen als de juiste keuzes. Dat je in het moment kunt kiezen voor wat in jouw hart goed voelt en niet perse dat wat hoort. Dat je van je planning kunt afwijken, omdat je lichaam een grens aangeeft, omdat je even niet ‘AAN’ wil staan of gewoon omdat je daar zin in hebt.

Kun jij nog echt genieten van wat je doet?
Of ben je eigenlijk steeds bezig om jezelf te verantwoorden (aan jezelf), teleurstelling te voorkomen en het ‘goed’ te doen?

Hoe zou het voor je zijn als je…

✓ zou luisteren naar je lichaam en ‘nee’ zegt als je moe of niet fit bent?

✓ weer geniet van de leuke dingen in je agenda en deze niet meer ervaart als ‘moetjes’?

✓ op je vrije ochtend tijd neemt voor jezelf i.p.v. het huishouden, de extra handjes in de klas of toch nog even wat werk afmaakt?

✓ je onderscheid kunt maken tussen een hartsverlangen en dat wat je hoofd heeft bedacht, omdat het verstandig is of van je verwacht wordt, maar je nooit echt vervult?

✓ je minder stress hebt, omdat je to-do-lijst niet meer eindeloos is en ook niet meer perse eerst af hoeft voordat je iets leuks kan doen?

Je denkt dat je met (super)goed je best doen alles kan oplossen en dat het erbij hoort om gelukkig te kunnen zijn.
Wat nu als dat niet zo is?

Je hebt geen controle over jouw geluk… 

Voel maar even wat dit met je doet…
Merk je weerstand? Ben je het oneens?

Dat mag.
Maar laat me even uitleggen wat ik bedoel.

Er is een groot verschil tussen veeleisend zijn en vertrouwen.
Eisen komt vanuit angst, een gevoel van tekort of niet goed genoeg zijn.
Vertrouwen komt vanuit (zelf)liefde.

Veeleisend zijn heeft alles te maken met plaatjes in je hoofd van hoe het zou moeten zijn.
Je probeert hieraan te voldoen en ontleent hieraan een gevoel van bevestiging.
Je doet je uiterste best om teleurstelling te voorkomen.
En voelt je veilig en zeker van jezelf zolang dit lukt.

Wat je mist is het spontane,
het levendige,
de passie,
kleine momentjes van intens geluk.
Een gevoel van overvloed…

Liefde en geluk is niet iets waarvoor je hard moet werken.

Ik herken de neiging om door te werken, ‘altijd’ mijn uiterste best te doen en moeite te hebben met afschakelen. Ik dacht altijd dat dat kwam omdat ik dysmatuur geboren ben. Ik heb moeten vechten om te mogen leven en het was mijn overtuiging dat ik daarom vaak in de overleef-modus terecht kwam, alsof het een soort ‘voorprogrammering’ was…

Het maakt echter niet uit welk verhaal je jezelf vertelt om te verklaren waarom je perfectionistisch, faalangstig of misschien zelfs werkverslaafd bent, waar het om gaat is dat je altijd andere keuzes kunt gaan maken. Keuzes gebaseerd op ontspanning, joy en vertrouwen i.p.v. angst, controle en (verwachtings)patronen.

Wil je hier meer over weten?

Meld je aan voor de ontmoetingsdag op 27 maart 2024, speciaal voor vrouwen die ‘liever’ willen worden voor zichzelf en hun omgeving. 

Wat anderen zeggen over ont-moetingen bij de Eigen Wijsheid school…

Ik vond het een hele zinvolle en fijne ont-moetingsdag! Wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt, is de intensiteit van de geleide meditatie. Heel wonderlijk hoe je op die manier je gevoelens boven tafel krijgt en echt kan voelen! En nu is dat echt voelen wel iets waar ik nog in kan leren. Ik zou deze dag zeker aanraden aan anderen.

Ik kijk met een goed gevoel terug op de livedag. Een dag waarop ik belangrijk was en mijn gevoel er mocht zijn. Ik heb nieuwe inzichten verkregen, nu nog toepassen…

Ik vond het een fijne live-dag, met een hippe, relaxte locatie en heel veel lekkers. Het delen in de kleine groep deed me goed, zodat mijn angsten nu ‘kleiner’ voelen. Er gebeurde “iets” in ieder geval en alles was met zorg begeleid. Je luisterde goed en ik voelde me erg op mijn gemak, ondanks de kwetsbare momenten.

Het was een mooie live-dag. Even wat tijd voor mezelf en de opdrachten gaven me meer zelfinzicht. Ik merk dat ik nu meer aandacht heb voor mijn eigen balans en weer eigen keuzes maak, doordat ik beter voel wat goed voelt en wat minder.

Laura neemt de tijd om samen met jou gevoelens te verkennen en hierop te bezinnen, hierdoor is er meer diepgang. Ik vond het fijn meer inzicht te krijgen in alles wat ik voelde en te ontdekken dat mijn reactie best ‘normaal’ was doordat er zoveel was gebeurd. Inge

Veel gestelde vragen

Ik twijfel of ik nu mee moet doen, komt deze dag nog een keer?

Deze ont-moetingsdag wordt voor de tweede keer georganiseerd met dit thema. De vorm en het thema is een volgende keer anders. Als je het gevoel hebt dat deze dag iets voor je kan zijn, dan gun ik je dat je JA zegt tegen jezelf. Door jezelf iets te gunnen wat goed voelt, geef je jezelf het signaal dat jij de moeite waard bent. Helaas is andersom ook waar: als jij jouw wensen en verlangens uitstelt, ‘zeg’ je tegen jezelf, dat jij wel kan wachten.

Gaat zo’n dag me echt helpen? Het AAN staan en 'veel willen' is zo hardnekkig bij mij....

Vaak denken we dat als je iets al je leven lang op een bepaalde manier doet, dat het veel moeite kost om het anders te gaan doen. Dat hoeft niet zo te zijn. Een inzicht dat je echt tot in de kern voelt, kan voldoende zijn om het voortaan anders te doen. Dat is ook de reden waarom ik niet alleen vanuit het hoofd (met gesprekken) met je werk, maar ook het energetische stuk meepak. Dit zorgt ervoor dat er in jouw systeem echt iets verandert. Het toepassen in het dagelijks leven vraagt soms nog meer oefening. Heb je na de trainingsdag nog behoefte aan extra begeleiding dan kan je voor 100 euro een maand extra support krijgen. Je ontvangt dan een online 1-op-1 sessie om aanvullende vragen te bespreken en toegang tot mijn what’s app, zodat je kunt vragen en delen juist als je het geleerde gaat toepassen in het echte leven. Directe feedback in het moment is namelijk de meest krachtige manier van leren.

Ik vind het lastig om een dag voor mezelf vrij te maken.

Ik weet hoe lastig het kan zijn om tijd voor jezelf te maken en heel eerlijk… eigenlijk is er nooit een goed moment. Doordeweeks niet in verband met werk en in het weekend niet want dan ben je met het gezin. Toch voel je wel dat je tijd voor jezelf nodig hebt: het heeft geen zin om op het goede moment te wachten, want dat komt niet vanzelf en dat is deel van jouw probleem. Daarom: voel je dat je hier bij wil zijn? Kijk dan wat je kan regelen. Als jij je wensen uitspreekt kan er vaak meer dan je denkt.

Ik vind de dag best wel prijzig: hoe weet ik of ik er voldoende uithaal?

Ik zou je willen zeggen dat ik garanties kan geven, dat na deze dag alles anders wordt, maar dat zou ik zelf ook niet zomaar geloven. Ik weet wel dat het effect groots kan zijn, als jij all-in gaat en je open opstelt. Ja zeggen tegen een dag voor jezelf, zet vaak al iets AAN, een signaal voor jezelf dat jij het waard bent om voor jezelf te kiezen. Het is mooi om te zien, hoe één zo’n keuze de volgende keuze vergemakkelijkt. En…. de garantie die ik wel kan geven: als je niks doet, verandert er zeker niks. Blijf je moe, ontevreden en lijden aan het gevoel dat je-het-nooit-goed-genoeg-doet. De keuze is aan jou…

Ik moet nog goed op mijn energie letten en twijfel of zo'n dag niet te intensief is?

Een bezwaar dat ik veel hoor is dat mensen hun energie willen ‘bewaken’ omdat ze herstellend zijn van een burn-out of een erg volle agenda hebben. Goed dat jij je energie probeert te managen! Ik zou je adviseren wat extra ruimte en tijd voor jezelf te maken na afloop of de volgende dag. Het heeft echter weinig zin om je energie te beschermen, als je niet ook iets doet om je energie te herstellen. Je hoeft dit gelukkig niet alleen te doen. Deze dag komen er allemaal vrouwen die het risico kennen van zichzelf overvragen. Daarom is er tussen de middag gelegenheid om even te wandelen. Je moet er even uit. Alleen of met anderen, dat mag je zelf weten. Ook is er tijdens de dag voldoende afwisseling in praten, doen, stilte, delen, huilen en lachen. Alles mag er zijn. Op deze dag ga je oud zeer en aangeleerde overtuigingen opruimen. Dat kost energie, maar op een dieper niveau ben je juist bezig om je energiebalans te herstellen en het levert je dus ook energie op. Deelnemers geven aan dat er vaak letterlijk een last van hen afvalt.  

Ik ben niet gewend om te delen over mezelf in een groep, werkt dit dan wel voor mij?

Veel mensen vinden dit spannend en het is ok om tijdens de trainingsdag meer of minder van jezelf te laten zien. Dat bepaal je altijd zelf. Mijn ervaring is dat de groep vaak al snel veilig genoeg voelt om je uit te spreken, dit is voor mij ook een belangrijk aandachtspunt in de opbouw van zo’n dag en de reden dat ik graag met kleine groepen werk (max 8 personen). Het helpt om te beseffen dat je deze dag voor jezelf doet en dat hoe opener jij kunt zijn, hoe meer je eruit haalt. Bovendien zijn de vragen die een ander stelt vaak ook in bepaalde mate voor jou interessant.

Heb je nog andere vragen? Laat het me weten door me een berichtje te sturen voor meer info.

Het mooiste wat je kan worden is jezelf.

Whatsapp mij
WhatsApp