Wees gewoon jezelf…  

Je kunt niet anders dan jezelf zijn, je kunt niet niet-jezelf zijn.
Want wie ben je dan?

Toch heb je zo vaak het gevoel dat je niet (helemaal) jezelf kunt zijn. Op je werk laat je echt niet altijd het achterste van je tong zien en ook bij vriendinnen deel je soms niet wat je echt voelt of bezig houdt.

Dit zorgt ervoor dat je ‘s avonds in je bed nog ligt te malen over wat je beter had kunnen zeggen of baalt dat je je weer in iets mee hebt laten slepen, waar je helemaal geen zin in hebt. Eigenlijk wil je er op terugkomen, maar je weet niet hoe. Je vindt ook dat je dat niet kan maken. Je valt moeizaam in slaap en houdt steeds een ontevreden en ‘ik-ben-niet-goed-genoeg’ gevoel over jezelf. 

Je voelt je anders en eenzaam. En een slappeling omdat je steeds meebeweegt en niet kiest voor wat je zelf echt wil. Het voelt alsof je jezelf steeds moet uitleggen, terwijl het lijkt alsof de ander je toch nooit echt begrijpt. En heel eerlijk soms snap je jezelf eigenlijk ook niet meer zo goed.

‘Gewoon jezelf zijn’ voelt veel te kwetsbaar…

 

Herken je dit?

   

Je hebt verschillende versies van jezelf:
op je werk ben je anders dan thuis, met vrienden of met familie.

Je denkt goed na voordat je jezelf uitspreekt,
stemt wat en hoe je vertelt af op degene die luistert

Bepaalde ideeën of verlangens bespreek je met (bijna) niemand, omdat je ‘geen zin’ hebt om te dealen met de reactie en wat dat met jou doet

Je hebt het gevoel dat niemand je echt kent
en denkt dat ze je minder leuk zouden vinden als ze er achter komen hoe je werkelijk bent

Omdat je vaak niet zegt wat je wilt, doe je mee met wat anderen voorstellen, maar eigenlijk wil je wat anders.  

Op het werk is je wel eens een assertiviteitstraining aangeraden, maar het het voelt niet als iets voor jou. Je durft hulp te vragen en je uit te spreken, maar je kiest er toch voor om dit vaak niet te doen.

Ontdek in deze live-dag hoe je overal lekker jezelf kan zijn, zonder last te hebben van gevoelens van schuld of schaamte

Deze live-dag vertelt je niet dat je ‘schijt moet hebben aan anderen’ of dat je ‘altijd voor jezelf moet opkomen’. Het is ok als jij ervoor kiest om delen van jezelf voor je zelf of voor een intieme kring te houden: je hoeft niet overal alles te delen. Ook ‘mag’ je best een andere versie van jezelf zijn op je werk of in de slaapkamer.

Waar het om gaat is dat je je vrij voelt om jezelf te uiten, om te zeggen wat je vindt en voelt, ook als je vermoedt dat de ander dat niet leuk vindt. Dat je verantwoordelijkheid gaat nemen voor wat er speelt in jou en dat je kan dragen wat de reactie van een ander daar op is, zonder dat je jezelf daarbij automatisch aan de kant zet. Dat je het oordeel van een ander niet als afwijzing ervaart, omdat je de waardering en erkenning uit jezelf haalt.

Hoe zou het voor je zijn als je altijd ‘gewoon jezelf’ kan zijn?

Je spontaniteit neemt toe en je durft meer in het moment te reageren (ook als je niet enthousiast bent)

✓ Je bent minder tijd kwijt met nadenken over de vraag hoe en wat je zal antwoorden

✓ Je vindt herkenning, omdat anderen soms met dezelfde dingen zitten als jij, hierdoor word je milder voor jezelf

✓ Je ervaart verbinding, omdat je jezelf meer durf te laten zien en anderen dan ook opener worden

✓ Je hebt minder stress, omdat je niet meer door een ander laat bepalen waar je aan moet voldoen

✓ Je voelt beter wat je wil, zodat je je grenzen en verlangens makkelijker aangeeft en zomaar hulp krijgt uit onverwachte hoek

Stop met dat cameleon-gedrag
En jezelf eindeloos aanpassen!

Luister naar jouw Eigen Wijsheid en oefen om jezelf (voorzichtig) meer uit te spreken.
Gun jezelf dat jij je-ZELF ziet en hoort, zodat je ook door anderen gezien gaat worden.

Meld je aan voor deze live dag op 26 mei en laat je meenemen in een verzorgde dag speciaal voor jou. Je gaat ervaren hoe het is om je hart voor jezelf te openen en jezelf te accepteren met al jouw (eigen)aardigheden. Je maakt contact met wie jij in essentie bent en word je bewust welke delen van jou meer in het licht mogen komen te staan en hoe je dat kunt gaan doen. Je leert anders omgaan met schuld, afwijzing en schaamte, zodat je je vrij voelt om te zijn wie je bent en jezelf te laten zien hoe en waar je wil.

Wees gewoon jezelf, zodat je relaties verdiepen, je rust krijgt in je hoofd en keuzes durft te maken die voor jou goed voelen.

Wat anderen zeggen over de Eigen Wijsheid school…

“Ben heel blij dat ik twee maanden geleden toch lid ben geworden van de Eigen Wijsheid school. Ik heb voor mezelf daardoor grote stappen gezet, want hoewel ik het heel eng vind om via zoom te praten krijg ik van de sessies wel positieve energie.”

“Ik heb onder de meditatie gehuild. Bizar. En wat een mooie manier om dit te doen. Ik ga hem vaker luisteren. Heel pakkend dit. Precies hoe het bij mij werkt. Dankjewel hiervoor.”

“Veel geleerd van de thema-sessie over Overprikkeling. Ook dat er best mee om te gaan is. Ik ga er meer rekening mee houden. Bedankt weer. Je maakt me blij.”

“Ik heb je podcast beluisterd. Fijn hoe je vertelt, je openheid. Ik ga zeker de volgende luisteren”

“Ik ben erg blij met de online training, hoe je het doet ook, ik zit meestal bij het kijken van de filmpjes te glimlachen naar je, omdat ik het zo knap van je vind!”

De podcasts van de challenge waren steengoed.
Keer op keer had ik weer een nieuw mooiste inzicht.

Ik ben je erg dankbaar dat je alle info en deskundigheid via een abonnement toegankelijk maakt. Dit klinkt zo zakelijk maar ik kan wel stellen dat het een vd mooiste cadeautjes in m’n leven is. Dankjewel.

Ik ben je erg dankbaar voor de mini-training. Het meest voor het feit dat je me geleerd hebt naar m’n gevoel te moeten luisteren. Ook al is dat gevoel kinderachtig, sneu of zielig, het is belangrijk om je weer sterk te krijgen.

Het klopt gewoon. De hele training “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”, je bezieling zit er voelbaar in, je sprankeling. Ik heb er veel plezier uitgehaald om hiermee bezig te zijn. Het is precies zoals je zei: de training maakt alles wat ik eigenlijk wel weet heel praktisch en toepasbaar. Nu zijn het geen ‘weetjes’ meer, maar kan ik het echt toepassen en integreren op een manier die bij mij past.

AnneMeijs, moeder van twee kids (3 en 5 jaar) 

De training “Vertrouw op je Eigen Wijsheid” heeft me opgeleverd wat ik wilde: ondersteuning, een klankbord voor mijn mentale eenzame transformatieproces en een stabielere ik. Dus ontzettend blij mee!

Saira, 33 jaar

Veel gestelde vragen

Ik twijfel of ik nu mee moet doen, komt deze dag nog een keer?

Heel eerlijk: dat weet ik nog niet. Deze dag is al eerder geweest en wordt op verzoek nogmaals aangeboden. Ik houd heel erg van de verbinding en verdieping bij een live ontmoeting, dus er zal beslist vaker een live-dag georganiseerd worden, maar de vorm en het thema is waarschijnlijk een volgende keer anders. Als je nu het gevoel hebt dat deze dag iets voor je kan zijn, dan gun ik je dat je JA zegt tegen jezelf. Door jezelf iets te gunnen wat goed voelt, geef je jezelf het signaal dat jij de moeite waard bent. Helaas is andersom ook waar: als jij jouw wensen en verlangens uitstelt, ‘zeg’ je tegen jezelf, dat jij wel kan wachten.

Gaat zo’n dag me echt helpen? Het wegcijferen en aanpassen is zo hardnekkig bij mij....

Vaak denken we dat als je iets al je leven lang op een bepaalde manier doet, dat het veel moeite kost om het anders te gaan doen. Dat hoeft niet zo te zijn. Een inzicht dat je echt tot in de kern voelt, kan voldoende zijn om het voortaan anders te doen. Dat is ook de reden waarom ik niet alleen vanuit het hoofd (met gesprekken) met je werk, maar ook het energetische stuk meepak. Dit zorgt ervoor dat er in jouw systeem echt iets verandert. Het toepassen in het dagelijks leven vraagt soms nog meer oefening. Heb je hier na de live-dag nog vragen over dan is er een 1-op-1 integratie call waarin we dat kunnen bespreken, zodat het voor jou ook echt toepasbaar wordt.

Ik vind het lastig om een dag voor mezelf vrij te maken.

Ik weet hoe lastig het kan zijn om tijd voor jezelf te maken en heel eerlijk… eigenlijk is er nooit een goed moment. Doordeweeks niet in verband met werk en in het weekend niet want dan ben je met het gezin. Toch voel je wel dat je tijd voor jezelf nodig hebt: het heeft geen zin om op het goede moment te wachten, want dat komt niet vanzelf en dat is deel van jouw probleem. Daarom: voel je dat je hier bij wil zijn? Kijk dan wat je kan regelen. Als jij je wensen uitspreekt kan er vaak meer dan je denkt.

Ik vind de dag best wel prijzig: hoe weet ik of ik er voldoende uithaal?

Ik zou je willen zeggen dat ik garanties kan geven, dat na deze dag alles anders wordt, maar dat zou ik zelf ook niet zomaar geloven. Ik weet wel dat dit het effect kan zijn, als jij all-in gaat en je open opstelt. Ook help ik je als de vibes van de live-dag zijn afgelopen en het gewone leven zich weer aandient. Heb je na deze dag nog vragen hoe je alles kunt integreren dan is die gelegenheid er in de individuele follow-up coachingscall. En…. de garantie die ik wel kan geven: als je niks doet, verandert er zeker niks. Blijf je moe, ontevreden en lijden aan het gevoel dat je-nooit-goed-genoeg-bent. De keuze is aan jou…

Ik denk dat ‘gewoon jezelf zijn’ niet werkt. Wat gebeurt er als iedereen dat zou doen?

Gewoon jezelf zijn betekent niet dat je ‘overal schijt aan hebt’ en nooit meer rekening houdt met een ander. Het betekent dat je jezelf serieus neemt en de erkenning en waardering van een ander niet meer nodig hebt, omdat je deze uit jezelf haalt. Gewoon jezelf zijn zorgt voor minder gedoe, omdat je zelf duidelijker bent en minder geïrriteerd bent over een ander die het anders doet. Ik ben er van overtuigd dat de wereld een heel stuk vredelievender zou zijn, als we allemaal wat meer onszelf zouden zijn en ‘oud zeer’ niet op anderen projecteren.

Ik ben niet gewend om te delen over mezelf in een groep, werkt dit dan wel voor mij?

Veel mensen vinden dit spannend en het is ok om tijdens de live-dag meer of minder van jezelf te laten zien. Dat bepaal je altijd zelf. Mijn ervaring is dat de groep vaak al snel veilig genoeg voelt om je uit te spreken, dit is voor mij ook een belangrijk aandachtspunt in de opbouw van zo’n dag en de reden dat ik graag met kleine groepen werk. Het helpt om te beseffen dat je deze dag voor jezelf doet en dat hoe opener jij kunt zijn, hoe meer je eruit haalt. Bovendien kan je de vragen die je in de groep niet durft te stellen, later nog 1-op-1 stellen.

Heb je nog andere vragen? Wees ‘gewoon’ jezelf en laat het me weten door me een berichtje te sturen voor meer info.

Het mooiste wat je kan worden is jezelf.

Whatsapp mij
WhatsApp