Kom naar de ontmoetingsdag op 25 september 2024, speciaal voor vrouwen die op zoek zijn naar verbinding, zowel met jezelf als in relaties.

Denk jij ook dat verbinding gaat over heldere communicatie: wat je zegt en hoe je het zegt?
Wat als ik je zeg: er is nog zoveel meer….

Wat als je ruimte kan maken in jou, voor wat er speelt en leeft bij jou en de ander?

Naast elkaar, zonder jezelf of juist de ander onbelangrijk te maken.
Echte verbinding, diep contact.

Herken je dit?

Je voelt je regelmatig eenzaam en onbegrepen

Je houdt niet van ‘mooi weer’ gesprekjes en mist vaak de diepgang in contact

Je hebt het idee dat je duidelijk bent, maar toch gaat je man/ vriendin/collega/moeder/kind iedere keer weer over je grenzen heen

 
Als intelligente vrouw ben je gewend om te vertrouwen je op je gedachten. Dat is logisch. Het is wat je leerde, wat je zag en waarin je bent gestimuleerd: analyseren, verklaren, ordenen en vervolgens situaties strategisch aan pakken.

Waar minder aandacht voor was -en is- is alles wat er gebeurt buiten het hoofd. 

Als je voornamelijk ‘in je hoofd bent’ is het soms lastig om te zakken in je lijf. Om te ontdekken wat er nog meer leeft: in je hart en in je bekken. Vaak oefenen we dit in meditatie of yoga. Zo ervaar je hoe het is om meer in je lijf aanwezig te zijn. Jij misschien ook wel. Het zorgt voor ontspanning en is een aangename aanvulling op het hectische dagelijkse leven.

Wat je echter leert is om met  jezelf te verbinden in een geïsoleerde setting. Dit is mooi om te ervaren, maar kan onbedoeld het effect hebben dat het je niet lukt om met jezelf te verbinden in contact met anderen.

Je voelt ‘het’ dan niet meer of moet eerst ‘op jezelf zijn’. 

Hoe zou het voor je zijn als je… 

✓ je wensen, grenzen en verlangens durft uit te spreken en ontdekt dat een ander ze serieus neemt?

✓ heel helder jouw waarheid voelt en de mening van een ander je daar niet van af kan brengen?

✓ jouw gevoelens kan delen zonder een ander (onnodig) te kwetsen?

✓ in contact met de ander bewust bent van wat er bij jou geraakt wordt en dit in het moment kan inbrengen als je dat wil?

Tijd voor een volgende stap! 

Je denkt dat je steeds moet schakelen tussen jezelf en de ander.
Maar wat je wil is juist een blijvende verbinding met jezelf en van daaruit contact maken en houden met de ander. 

Dit kan heel subtiel en vraagt van jou om je vrouwelijke energie in te zetten: aanwezig te zijn bij jezelf, ontvankelijk te zijn, te vertrouwen, te voelen, te spelen en te ‘ZIJN’. Jezelf open te stellen voor verbinding vanuit zowel je hoofd, als ook je hart en bekken. Zodat jij aanwezig kan blijven bij jezelf in contact met de ander én jezelf uitspreken en laten zien.

Wil jij die diepere verbinding met jezelf en anderen? Dat je zo open kan zijn dat de ander voelt wat je zegt, je serieus neemt en er steeds meer ruimte ontstaat voor wat jij in je hart verlangt?

Kies dan voor deze dag! 

Meld je aan voor de live ont-moetings-dag en ontdek hoe je vanuit je vrouwelijke energie de lead kunt nemen in de verbinding, zodat je je gehoord en gezien voelt. 

Wat anderen zeggen over ont-moetingen bij de Eigen Wijsheid school…

“Ik heb mij aangemeld voor de ont-moetingsdag omdat ik onder begeleiding van Laura wilde ervaren en vooral voelen waar ik in mijn dagelijkse leven nu nog dingen doe omdat ik denk dat het “moet” en in hoeverre ik dit echt zelf wil. Laura geeft hele fijne, concrete oefeningen om dieper bij je gevoel te komen. Waardoor al snel duidelijk werd dat ik meer mag ont-moeten en nog meer op mijn eigen gevoel mag vertrouwen. Laura is een rustige vrouw, wat ik erg fijn vind. Ze creëert ook een veilige sfeer waardoor ik mij op mijn gemak voelde om dingen met de kleine groep te delen. Ik zou deze dag daarom zeker aanraden!”

Ik vond het een hele zinvolle en fijne ont-moetingsdag! Wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt, is de intensiteit van de geleide meditatie. Heel wonderlijk hoe je op die manier je gevoelens boven tafel krijgt en echt kan voelen! En nu is dat echt voelen wel iets waar ik nog in kan leren. Ik zou deze dag zeker aanraden aan anderen.

Ik kijk met een goed gevoel terug op de livedag. Een dag waarop ik belangrijk was en mijn gevoel er mocht zijn. Ik heb nieuwe inzichten verkregen, nu nog toepassen…

Ik vond het een fijne live-dag, met een hippe, relaxte locatie en heel veel lekkers. Het delen in de kleine groep deed me goed, zodat mijn angsten nu ‘kleiner’ voelen. Er gebeurde “iets” in ieder geval en alles was met zorg begeleid. Je luisterde goed en ik voelde me erg op mijn gemak, ondanks de kwetsbare momenten.

Het was een mooie live-dag. Even wat tijd voor mezelf en de opdrachten gaven me meer zelfinzicht. Ik merk dat ik nu meer aandacht heb voor mijn eigen balans en weer eigen keuzes maak, doordat ik beter voel wat goed voelt en wat minder.

Veel gestelde vragen

Ik twijfel of ik nu mee moet doen, komt deze dag nog een keer?

De vorm en het thema van de ont-moetingsdag is een volgende keer -waarschijnlijk- anders. Is dit een thema dat bij jou resoneert, dan gun ik je dat je JA zegt tegen jezelf. Door jezelf deze dag te gunnen, geef je jezelf het signaal dat dit thema voor jou belangrijk is en dat jij het waard bent. Helaas is andersom ook waar: als jij jouw wensen en verlangens uitstelt, ‘zeg’ je tegen jezelf, dat jij wel kan wachten.

Gaat zo’n dag me echt helpen? Het 'uit verbinding gaan' is zo hardnekkig bij mij....

Vaak denken we dat als je iets al je leven lang op een bepaalde manier doet, dat het veel moeite kost om het anders te gaan doen. Dat hoeft niet zo te zijn. Een inzicht dat je echt tot in de kern voelt, kan voldoende zijn om het voortaan anders te doen. Dat is ook de reden waarom ik niet alleen vanuit het hoofd (met gesprekken) met je werk, maar tijdens zo’n dag ook het energetische stuk meepak. Dit zorgt ervoor dat er in jouw systeem echt iets verandert. Het toepassen in het dagelijks leven vraagt soms nog meer oefening. Heb je na de ont-moetingsdag nog behoefte aan extra begeleiding dan kan je voor 150 euro een maand extra support krijgen. Je ontvangt dan een online 1-op-1 sessie om aanvullende vragen te bespreken en toegang tot mijn what’s app, zodat je kunt vragen en delen juist als je het geleerde gaat toepassen in het echte leven. Directe feedback in het moment is namelijk de meest krachtige manier van leren.

Ik vind het lastig om een dag voor mezelf vrij te maken.
Ik weet hoe lastig het kan zijn om tijd voor jezelf te maken en heel eerlijk… eigenlijk is er nooit een goed moment. Doordeweeks niet in verband met werk en in het weekend niet want dan ben je met het gezin. Toch voel je wel dat je tijd voor jezelf nodig hebt: het heeft geen zin om op het goede moment te wachten, want dat komt niet vanzelf en dat is deel van jouw probleem. Daarom: voel je dat je hier bij wil zijn? Kijk dan wat je kan regelen. Als jij je wensen uitspreekt kan er vaak meer dan je denkt.
Ik vind de dag best wel prijzig: hoe weet ik of ik er voldoende uithaal?

Ik zou je willen zeggen dat ik garanties kan geven, dat na deze dag alles anders wordt, maar dat zou ik zelf ook niet zomaar geloven. Ik weet wel dat het effect groots kan zijn, als jij all-in gaat en je open opstelt. JA zeggen tegen een dag voor jezelf, zet vaak al iets AAN, een signaal voor jezelf dat jij het waard bent om voor meer verbinding te kiezen. Het is mooi om te zien, hoe één zo’n keuze de volgende keuze vergemakkelijkt. En…. de garantie die ik wel kan geven: als je niks doet, verandert er zeker niks. Blijf je het gevoel hebben van eenzaamheid, en niet gezien en gehoord voelen. De keuze is aan jou…

Ik moet nog goed op mijn energie letten en twijfel of zo'n dag niet te intensief is?
Een bezwaar dat ik veel hoor is dat mensen hun energie willen ‘bewaken’ omdat ze herstellend zijn van een burn-out of een erg volle agenda hebben. Goed dat jij je energie probeert te managen! Ik zou je adviseren wat extra ruimte en tijd voor jezelf te maken na afloop of de volgende dag. Het heeft echter weinig zin om je energie te beschermen, als je niet ook iets doet om je energie te herstellen. Je hoeft dit gelukkig niet alleen te doen. Deze dag komen er allemaal vrouwen die het risico kennen van zichzelf overvragen. Daarom is er tussen de middag gelegenheid om even te wandelen. Je moet er even uit. Alleen of met anderen, dat mag je zelf weten. Ook is er tijdens de dag voldoende afwisseling in praten, doen, stilte, delen, huilen en lachen. Alles mag er zijn. Op deze dag ga je oud zeer en aangeleerde overtuigingen opruimen. Dat kost energie, maar op een dieper niveau ben je juist bezig om je energiebalans te herstellen en het levert je dus ook energie op. Deelnemers geven aan dat er vaak letterlijk een last van hen afvalt.  
Ik ben niet gewend om te delen over mezelf in een groep, werkt dit dan wel voor mij?

Veel mensen vinden dit spannend en het is ok om tijdens de trainingsdag meer of minder van jezelf te laten zien. Dat bepaal je altijd zelf. Mijn ervaring is dat de groep vaak al snel veilig genoeg voelt om je uit te spreken, dit is voor mij ook een belangrijk aandachtspunt in de opbouw van zo’n dag en de reden dat ik graag met kleine groepen werk (max 8 personen). Het helpt om te beseffen dat je deze dag voor jezelf doet en dat hoe opener jij kunt zijn, hoe meer je eruit haalt. Bovendien zijn de vragen die een ander stelt vaak ook in bepaalde mate voor jou interessant. Kies je toch liever voor een 1-op-1 variant? Kijk dan of de V.I.P. dag iets voor je is!

 

Heb je nog andere vragen? Laat het me weten door me een berichtje te sturen voor meer info.

Het mooiste wat je kan worden is jezelf.

Whatsapp mij
WhatsApp