Omdat je zoveel meer bent dan alleen mama…

Word je gek van de chaos in je hoofd, je eigen korte lontje en het gevoel dat je de hele dag geleefd wordt? 

Daar zit je dan op je vrije dag… ‘gevlucht’ naar de wc… even rust… gek word je er soms van “mama….” , “mama….”. Je wil even helemaal niks, gewoon rust, weer even kunnen nadenken, in plaats van heel de tijd iets te moeten en steeds uit je slof te schieten. Je voelt je boos, verdrietig en onbegrepen. Je doet zo je best om het iedereen in huis naar de zin te maken, maar zelf kom je nauwelijks toe aan ‘even iets voor jezelf’. Tuurlijk ga je wel eens weg met vriendinnen en gelukkig herkennen zij jouw situatie als geen ander, dan heb je weer even vertrouwen dat het allemaal niet aan jou ligt en denk je dat het er gewoon bij hoort…

En toch, diep in je hart wil je het gewoon anders. Wil je minder last hebben van die emotionele buien, meer plezier hebben en lachen, niet alles zo serieus. Je bent zo vaak moe, boos of geïrriteerd en dat is niet zoals jij mama wil zijn. Je voelt te weinig ruimte voor jezelf en je hoopt dat het beter wordt als de kinderen straks naar school gaan, je straks een andere baan hebt, je man dichterbij huis werkt….

 

Herken je dit…

✓  Houd jij veel ballen in de lucht en reageer je je af op je partner of de kinderen als dat niet lukt? 

✓  Sta jij zelf onderaan jouw ellenlange ‘to do’ list? Waardoor ‘me-time’ er eigenlijk nooit echt van komt? 

✓  Voel jij je schuldig als je tijd voor jezelf neemt, als er eigenlijk nog boodschappen of een afwas gedaan moet worden?

✓  Ben je bang dat als je doet wat je eigenlijk echt wil, anderen je niet meer zo aardig zullen vinden? 

 

✓  Denk jij veel na over wat anderen doen en (niet) zeggen en durf je daarom niet te doen wat voor jou goed voelt?

✓  Heb jij een enorm inlevingsvermogen waardoor je je steeds aanpast aan de wensen van je baas, partner, kind, terwijl je dat niet meer wilt?

✓  Ben je steeds van plan om beter voor jezelf te zorgen, maar val je iedere keer terug in je oude gedrag? 

✓  Wil je diep in je hart meer kunnen loslaten en genieten?

Wake-up call: Waar je echt last van hebt is je eigen perfectionisme

en je angst om het niet goed genoeg te doen

Sorry, maar ik denk dat je dit beter even kunt horen (lezen): jij houdt zelf deze situatie in stand. Je bent het gewend om jezelf weg te cijferen en je bent er zo goed in geworden dat het bijna vanzelf gaat en ook manlief er gewoon van uit lijkt te gaan. Maar je houdt dit op de lange termijn niet vol, het geeft veel stress, fysieke klachten (o.a. hoofdlijn, buikpijn, slecht slapen) en het gaat echt niet vanzelf over als de kinderen groter worden. En wees eens eerlijk: het zou toch doodzonde zijn om daarop te wachten en deze bijzondere kindertijd ploeterend, zuchtend en steunend door te komen, terwijl het zo veel mooier, makkelijker en met meer verbinding kan? Wat als jij vandaag besluit om jezelf serieus te nemen?   

Dan is “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid” echt wat voor jou! 

De online training ‘Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid’ leert je niet alleen waarom je het nu zo lastig vindt om echt voor jezelf te kiezen, maar ook hoe je dat kan doen, zodat je niet meer de agenda, wensen en meningen van anderen steeds voor laat gaan op jezelf. 

In de training draait alles om jou, wat jij voelt en denkt en wat jij kan doen om weer relaxter te worden. Het is niet niks om gedrag dat je al heel lang hebt (misschien vanaf het moment dat je moeder werd, maar misschien al wel veel langer?) te veranderen. Hiervoor is inzicht, oefening en begeleiding nodig. Dit zit allemaal in het online programma in een combinatie van zelfstudie en online coachmomenten. Daarnaast zit in dit programma de extra support van andere moeders, zodat je ervaart dat je niet alleen bent en elkaar kunt inspireren en -last but not least- samen successen kunt vieren. De kracht van de groep helpt zo om jouw groei te ondersteunen.

Eerdere deelnemers ervaren meer positiviteit, energie, verbinding, keuzevrijheid en vertrouwen!

De gemiddelde waardering van deelnemers voor deze training is een ruime 8. Ze zijn erg enthousiast en ik ben enorm trots op de verhalen die ze vertellen en de resultaten die zij bereiken. Hier vind je enkele uitspraken van eerdere deelnemers:

Positiviteit

“Ik ben positiever in het leven gaan staan en zelfs de mensen om mij heen merken dit op”

“De negatieve emoties zijn minder heftig geworden en de positieve emoties intenser”

Energie

“Ik heb meer energie gekregen”

“Meer lachen en humor”

“Ik ben meer ontspannen, en kies vaker voor me-time om op te laden”

“Ik geniet weer van het dagelijks leven”

 

Verbinding

“Ik geniet weer bewust van de kinderen”

“Ik kijk nu liefdevoller naar mijn gezin”

“Mijn gevoelens van eenzaamheid en boosheid zijn minder geworden”

Keuzevrijheid

“Ik ben me bewust dat ‘nee’ zeggen ‘ok’ is en ben minder bang voor de gevolgen”

“Ik kies vaker voor een eenvoudigere weg, omdat mijn eigen wensen en behoeften duidelijk(er) zijn geworden”

Vertrouwen

“Ik heb meer vertrouwen in mezelf en meer rust in mijn hoofd”

“Het piekeren en twijfelen is afgenomen”

“Ik onderneem nu acties om te veranderen wat ik anders wil of mis” 

Hoe ziet dit programma er uit? 

Het programma bestaat uit zes modules verdeeld over vier maanden. De ene week krijg je toegang tot een nieuwe module in de Eigen Wijsheid school en twee weken later is er een coachcall waarbij vragen beantwoord worden. Je krijgt zes modules: een werkboek met theorie en oefeningen, aangevuld met video’s en audio’s. Je behoudt een jaar lang toegang tot de online omgeving in de Eigen Wijsheid school. De begeleiding vanuit de Facebook-groep en de Q&A’s duurt standaard 4 maanden. 

Module 1: Vanuit je hoofd, naar je hart

De eerste module ga je ontdekken hoe je op een makkelijker manier de signalen van je lichaam opmerkt i.p.v. te negeren.  Je voelt beter wat voor jou goed is en gaat tijd maken voor dingen die je nodig hebt of blij maken. Je voelt je steeds vaker ontspannen en ondersteunt jezelf met positieve gedachten i.p.v. twijfels. 

Module 2: Wees je eigen fan

Je leert jezelf aanmoedigen en gaat steeds meer kiezen voor wat jij in je hart echt wilt, zonder je door anderen van de wijs te laten brengen. Je ervaart hoe je de stemmetjes in je hoofd kan beïnvloeden en op welke terreinen in jouw leven je meer mag kiezen voor jezelf en jouw talenten. 

Module 3: Emoties de baas

Je gaat ontdekken hoe je emoties er gewoon kunt laten zijn. Hoe ze van waarde voor je kunnen zijn i.p.v. dat ze je in de weg blijven zitten. Je emoties leren je om je behoeften en verlangens beter te (h)erkennen. Ook leer je om je minder te laten beïnvloeden door de emoties van anderen en hoe je ‘oud zeer’ kan loslaten. 

Module 4: Volg je verlangen

De eerste drie modules zorgen voor een basis in jezelf, de laatste drie modules helpen je om te veranderen wat jij anders wilt. In module 4 ga je de richtig bepalen van wat jij voor jezelf echt anders wilt. Je kiest jouw eerst volgende logische stap en leert voorwaarden creëren zodat het je makkelijker gaat lukken.

Module 5: Koers houden en bijsturen

Deze module vergroot je veerkracht: je gaat jezelf nog beter (laten) ondersteunen en je merkt op dat je je verlangens niet meer aan de kant laat zetten. Je gaat staan voor je eigen wensen, probeert uit en ervaart wat voor jou werkt. Soms zijn er beren op de weg: toch houd jij koers door je vertrouwen en je verlangen te blijven voeden. 

Module 6: Genieten van succes

Je gaat genieten van je reis en krijgt energie van de stappen die je zet. Door trots te zijn op wat je doet en bereikt, groeit je zelfvertrouwen. Bovendien geeft het je de energie om weer een stapje te zetten. Succes ervaar je door (samen) terug te kijken. Deze module vieren we hoe Eigen Wijs je bent geworden. 

Wie is de trainer?

Ik ben Laura Beekhuizen

Ik herken mijzelf als hoog sensitief persoon (HSP) en ik kan hier nu erg van genieten. Dat is wel anders geweest: ik had last van te veel verantwoordelijkheidsgevoel en was teveel gefocust op de behoeften van anderen i.p.v. die van mijzelf. Na mijn studie psychologie heb ik mij verder ontwikkeld in vrouwelijk leiderschap, (hoog)sensitiviteit en spiritualiteit. Ik ontdekte dat ik door ervaringen in mijn jeugd vooral had geleerd om op mijn ‘hoofd’ te vertrouwen en mijn sensitiviteit, intuïtie en speelsheid op de achtergrond waren geraakt. Met behulp van coaching, therapie en diverse opleidingen voel ik me nu weer in balans, Eigen Wijs en (meestal) met veel energie en vertrouwen. Jij kan dat ook! Ik leer het je graag in de Eigen Wijsheid school.  

Vraag gratis een gesprek aan

Wil jij weten of dit programma echt wat voor je is? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan. Samen kijken we wat je nodig hebt en wat je mag verwachten in de training. Dit gesprek geeft ons beiden de gelegenheid om te beoordelen of er een match is. Als ik denk dat de training niet voor je geschikt is, zal ik daar eerlijk in zijn, ik wil namelijk graag dat jij na afloop tevreden kunt zijn.

Wat anderen zeggen over ‘Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid’…

“Eerder zocht ik balans tussen mijn werk en mijn gezin, nu heb ik de tools om de balans in mijzelf te vinden.”

Ik ben minder afhankelijk van de omstandigheden of wat er ‘tegenzit’, ik dacht altijd dat ik daar niks aan kon doen. Door het programma weet ik waar ik wel invloed op heb en dat maakt dat ik sneller weer de regie kan pakken als er iets gebeurt waarvan ik overprikkeld raak. Ik moet nog steeds schakelen, maar ik merk dat het makkelijker en sneller gaat en dat ik veranderingen daardoor beter kan hebben.

Trijntje, mama van een jongetje van 8 en een meisje van 2

De training zorgde voor bewustwording van hoe het eigenlijk met me gaat en hoe het beter kan. Ik voel nu meer ontspanning en heb geleerd om meer voor de eenvoudige weg te kiezen en dat als er extra ballen omhoog moeten worden gehouden, dat er ergens anders weer ballen af moeten voor de balans. Ik raad de training zeker aan: het helpt je worden van een mooiere ‘jij’! – Lianne, deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

De training helpt je om dichterbij jezelf te komen en je doelen te realiseren. Ik hoef van mezelf nu veel minder ballen tegelijk in de lucht te houden. Gun mezelf meer ontspanmomentjes en meer me-time. Ik ben een blijer mens geworden. 🙂 Rikst, deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Na de eerste les voel ik een innerlijke rust en dat doet wonderen. De nachtrust na geleide meditatie is heel fijn en ook het effect van de affirmaties heb ik leren ervaren. Ik heb leren voelen wat mentale ontspanning met je lichaam en geest doet en dat je positieve gevoelens kunt vergroten! Barbara – deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Leuke en aansprekende grafische vormgeving, goede digitale tooling. Marijke, deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Laura slaagt erin om een ‘natuurlijke flow’ toegankelijk te maken met praktische en goed doordachte oefeningen. De afwisseling in de manier waarop de oefeningen worden aangeboden is ook mooi. De ene keer lezen, de andere keer luisteren of kijken naar een filmpje.

Hoewel iedereen voldoende ruimte heeft om zijn/haar eigen manier te ontdekken om meer vanuit je hart te leven, zorgt de manier waarop de training is opgebouwd toch voor focus. Zodat het niet zo vrijblijvend wordt en dat het te makkelijk is om de aandacht weer te laten afdwalen. Dat de training er mooi uitziet en dat alles goed werkt, is ook erg prettig. Dankjewel voor dit mooie online programma! Sanne

Deze training was waardevol, inspirerend, maar soms ook confronterend. Het laat je nadenken over de dingen die je wilt veranderen en je komt erdoor in actie. Je realiseert je dat dingen anders kunnen en dat je deze verandering zelf in de hand hebt.

Laura is enthousiast, geduldig en legt de dingen goed uit. De incheck oefeningen (bijv. korte meditaties) waren fijn en het was erg leuk om de laatste bijeenkomst met elkaar te vieren, en stil te staan bij, wat we allemaal in de tussentijd bereikt hadden. Mocht er een vervolg komen, dan ben ik er graag weer bij. Karolien, deelnemer “vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Ik volg nu de training “vertrouw op je eigen wijsheid”. Deze training biedt goede mogelijkheden/handvatten om je doelen weer helder te krijgen en te vertrouwen in je eigen kracht – Aanrader! Krista

Ik heb boven verwachting veel aan deze training gehad. Ik was in het begin over sommige dingen wel sceptisch. Ik had het inchecken en de bewustwording echt nodig. Bedankt dat je deze eigenwijzerd een beetje eigen wijzer hebt gemaakt. Het is een goede beslissing geweest om mee te doen.Tineke, deelnemer “Vertrouw op jouw Eigen Wijsheid”

Als je kiest voor jezelf, geef je anderen de ruimte om dat ook te doen.

 

Veel gestelde vragen

Is een online groepsprogramma wel iets voor mij?

Het voordeel van online training is dat je het op je eigen tijd en in je eigen omgeving kan doen. Zelfstandig een programma doorlopen vraagt echter wel veel zelfdiscipline. Daarom is er elke twee weken een coachcall, zodat we weer even contact hebben en je kunt vragen wat je nodig hebt om verder te gaan. Door het contact in de besloten Facebook-groep met andere deelnemers krijg je nog meer verdieping en inspiratie. Wil je liever alle aandacht voor jouw proces en volledig op jouw eigen tempo? Kies dan voor de VIP-variant.

Hoe ziet zo'n les er uit, wat moet ik me er bij voorstellen?

Elke module starten we met inchecken bij jezelf. Inchecken is een van de ingrediënten van mijn eigen W.I.J.S.H.E.I.D methode en je gaat op verschillende manieren hiermee kennismaken, zodat je kan ontdekken wat voor jou goed werkt. Voorbeelden zijn een geleide meditatie, een momentje stilte of een creatieve opdracht. Elk module staat een thema centraal waarover ik actuele inzichten deel vanuit de spirituele en positieve psychologie. Daarnaast ga je zelfstandig aan de slag met verdiepingsvragen, reflectie en diverse actieve en speelse oefeningen uit het werkboek. Als je er niet uitkomt kan je je vragen stellen in de online coachcalls. 

Ik heb het best wel druk, wat is de tijdsinvestering voor deze training?

Elke twee weken krijg je een nieuw werkboek met opdrachten, reflectie oefeningen of audio’s. Dit kost je maximaal twee tot drie uur per week en kan je vaak ook gewoon uitproberen tijdens de dingen die je al doet. Na twee weken is er een coachcall van een uur, waarin vragen beantwoord worden. Je kunt het programma afronden in 12 weken, maar omdat het soms prettig is om er iets langer over te doen, krijg je 4 maanden toegang tot de coachsessies en de besloten Eigen Wijsheid school Facebook-groep. Eventueel kun je daarna deelname aan de Q&A sessies van de Eigen Wijsheid school verlengen, je krijgt hier vanzelf een aanbod voor. Toegang tot de modules (werkboeken, filmpjes en audio’s) behoudt je een jaar lang. Vertragen is dus geen enkel probleem.

Ik word onrustig van meditaties, is dit dan wel iets voor mij?

Mediteren kun je oefenen, het is zeker geen probleem als je daar nog niet veel ervaring mee hebt. Wel is het handig als je er nieuwsgierig naar bent. De meditaties zijn kort (5-10 minuten) en je kan verschillende manieren uitproberen: stilte, visualisaties, lach- en loopmeditaties of bijvoorbeeld iets creatiefs. Meditatie wordt ook wel mindfulness genoemd en zijn technieken om je hoofd tot stilte te brengen. In de training ga je ontdekken wat voor jou werkt.

Wat is Eigen Wijsheid eigenlijk en wat heb ik er aan?

Eigen Wijsheid is voor mij dat je opmerkt en erkent wat jij van binnen al weet of aanvoelt. Dat je de signalen van je lijf en je emoties serieus neemt en gaat ‘onderzoeken’ en je niet alleen laat leiden door verstandige adviezen van anderen of wat je hoofd bedenkt of goed vindt. Dit zorgt ervoor dat je Eigen Wijze keuzes kunt gaan maken op basis van verstand in combinatie met je vrouwelijke intuïtie of onderbuikgevoelens. Die hebben we namelijk niet voor niets. Door hier beter naar te luisteren zal je meer balans ervaren. Ook ga je hierdoor keuzes maken die beter bij jou passen en waar je gelukkiger van wordt.

Wat zijn de kosten voor dit online programma en wat krijg ik er dan voor?

De investering voor dit programma is 397 euro. Hiervoor krijg je toegang tot de Eigen Wijsheid school en krijg je elke twee weken een nieuwe module. Een module bestaat uit een werkboek met theorie en oefeningen (toolbox), filmpjes/audio’s en een online groepscoaching (Q&A). In totaal krijg je 6 modules. Omdat ik niet wil dat jij stress krijgt als er een keer wat tussenkomt, krijg je standaard een maand extra begeleiding. 

Tijdens dit programma ben ik dus vier maanden lang jouw Eigen Wijsheid coach en beantwoord ik al jouw vragen in de coachcalls of op de besloten Facebook-pagina. Je wordt dus 4 maanden lang intensief begeleid, voor nog geen 100 euro per maand (betalen in termijnen is mogelijk).

In plaats van een groepstraject kan je ook kiezen voor een volledig individueel coachtraject (VIP) dat aan te passen is aan jouw eigen accenten en tempo.

Ik heb/wil geen Facebook/instagram, kan ik dan wel meedoen?

De lessen komen beschikbaar in de online omgeving van de Eigen Wijsheid school, je krijgt hier inloggegevens voor. De online coaching gaat via zoom of webinar geek, daar hoef je dus geen social media account voor te hebben. Als je wil profiteren van de extra support van andere moeders heb je een FB-account nodig. De FB groep is een besloten groep, zodat alleen de deelnemers van de training de berichten kunnen bekijken.

In plaats van support in de Facebook-groep kan je ook kiezen voor VIP-support. Dat is de mogelijkheid om je vragen altijd per mail/app aan mij persoonlijk te kunnen stellen. Het VIP-programma is hetzelfde als de groepstraining, alleen is de begeleiding individueel en daarmee volledig op jou toegepast. Kijk voor meer informatie bij het VIP-programma.

Alles gelezen? Dan ben je vast getriggerd… Ben je nieuwsgierig, maar weet je toch nog niet goed genoeg wat je kan verwachten of wil je mij eerst beter leren kennen? Vraag dan hieronder de gratis checklist aan en meld je aan voor een persoonlijk gesprek. 

Wensen zijn voorgevoelens van wat we in staat zijn daadwerkelijk te bereiken - Goethe

Whatsapp mij
WhatsApp